tlak na hrudi

Príspevok v téme: tlak na hrudi
JimmyNebraska

Čavte ide o takú divnú vec . v noci sa budim na taký tlak na hrudi najma v strede a celkovo mi buši srdce najma ked spim na chrbte deje sa to najma v noci . Tlak mám normálny neviem naozaj s čoho to môže byť potom celý deň pociťujem ten tlak . či to je nejaky gastro problém alebo čo netuším . kupil som si lieky na kyselinu lebo aj stoho to ževraj môže byť ale asi nie . potrebujem serióznu radu . Ďakujem

Ella-6

Toto iste mam aj ja a uz veľmi dlho aj práve teraz zaspávam s tym ze ma boli tlači na hrudi.. Aj tep som mavala biekedy 140 uz nemam lebo uzivam lieky na tep... Ja tiez neviem z coho to je aj pocas dna som uz dnes citila ze ma tak tlaci a musela som sa tak lepsie a hlbsie nadychovat ni3kedy mam strach ze mam nieco s plucami alebo srdcom ale to som uz bola po doktoroch a vsetkk dobre... Skus masaze cviky jogu, menej stresu, mozno nejake bylinky na ukludnenie sedatif pc alebo persen forte.... Ja tiež idem 23tieho k neurologovi s tym... Drzim ti palce snad nam to dopadne dobre... Tieto stavy a bolest to je hrozne ja sa bojim ze uz budem mat depresie z toho

JimmyNebraska

Sansy ako úzkosti a tak podobne nie len sa zobúdzam ako zbitý pes nevládzem proste v hlave mi hučí bolesť najma na pravej strane hrude . aj ked menej ako kedysi ma to viac bolelo . v noci sa zobudzam na take divné akoby tlaky na hrudi je to dosť neprijemne .objednal som sa na neurologické vyšetrenie tak snád to nebude nič vážne .
Je možné že je to zo psychiky .

ahjajjaj

ahoj, najčastejšou príčinou býva hrudná chrbtica. Nájdi si na youtube Cvičením proti bolesti, hrudná chrbtica a cvič podľa toho. Tiež skús obyčajné dýchacie cvičenie. Postav sa, vzpaž ruky s nádychom a s výdychom ich púšťaš dolu. Snaž sa o hlboký nádych. Nepichá Ťa pritom, alebo necítiš tlakovú bolesť? Ak áno, je to z chrbtice. Riešenie s lekárom je nasledovné:
obvodný lekár Ťa pošle alebo Ti urobí v ambulancii EKG, ak bude negatívne, požiadaj o lístok na rehabilitáciu. Možno dostaneš niečo na uvoľnenie svalstva, čo treba užívať zhruba 7-10 dní, ak je bolesť silná a akútna, potom možno začať cvičiť. Ak bolesť nie je až tak silná, vyriešiš to aj bez lekára cvičením.
Aj keď návšteva neurológa by tiež nebola od veci. Kebyže ho navštevuješ pravidelne každý pol rok, a máš fyzický nález na chrbtici, máš nárok na absolvovanie 3 týždňovej kúpeľnej liečby v skupine B každé dva roky.

Sansy

Môžeš to mat od chrbtice. Iné pocity ako panika a úzkosť nepociťujes ? No chod s tým k Dr. Ja mávam teda mávala som take tlaky ale z úzkosti. Mne na to pomáhal sedativ PC.