ťažká depresia a jej prekonanie

Príspevok v téme: ťažká depresia a jej prekonanie
echinacea59

Ahojte. Minuli rok mi diagnostikovali ťažk depresiu. Bol som hospitalizovany na psychiatrickom oddeleni kde mi predpisali 45 mg Mirtazenu večer a 15 mg Escitilu ráno. Medzitym beriem este antipsychotikum sulpirid. Lieky mi naozaj pomohli, dokonca som schopny pracovať. Aká je šanca že nedostanem relaps ak budem pravidelne brať lieky?

miki25

Ja som mal ťažkú postschizofrénnu depresiu a dostal som sa až do nemocnice. Je pravda, že som nešportoval. Tak už počas hospitalizácie som nabehol zahrať si basketbal na vonkajšom ihrisku a chodil som poctivo každý deň. Vždy sa pridal niekto ku mne. Dnes už je v psychiatrickej nemocnici pre pacientov k dispozícii jedna väčšia hala, v ktorej sa dá zahrať si volejbal. Je to dobrá možnosť, len neviem ako často púšťajú tam pacientov.

ahjajjaj

ahoj miki, ťažká depresia má aj fyzické znaky. Jedným z toho je, že ťažko zvláda aj tú najmenšiu námahu, nezvláda základné veci potrebné k životu. Vtedy naozaj nemôže športovať. Pri ťažkej depresii sa nedá. Pri stredne ťažkej sa odporúča pohyb, ale nie šport, len krátka prechádzka, alebo cvičenie. U mňa bola diagnostikovaná stredne ťažká depresia, a to som nevládala ani samostatne chodiť, nieto športovať. Jednoducho som nemohla stáť na nohách, ani sedieť. Musela som ležať, a keď som sa pokúsila vstať, zvracala som a mala silnú migrénu. No a pocit, akoby sa všetko dialo nie so mnou, ale niekde mimo mňa a ja by som sa svojmu stavu len bezmocne prizerala.

miki25

Všetko záleží len od teba. Lieky sú jedna vec, je ich fajn brať, ale samotné pred depresiou ťa neuchránia. Treba aj niečo ďalšie robiť, ako napr. športovať. Dobrou vecou je napr. bicykel alebo plávanie. Ja mávam často depresie vychadzajúce zo schizofrénie. Keď ku niečomu sa prinútim tak je mi potom fajn.