Točenie hlavy

Príspevok v téme: Točenie hlavy
joro

Dobrý deň
Pred mesiacom sa mi stala taka vec, keď som prišiel ráno do práce začala sa mi točiť hlava a zvracal som, pred nejakým časom som mal mierne točenie hlavy sadol som si a prešlo to, prišla sanitka vzali ma na pohotovosť spravili potrebné vyšetrenia ct, tlak, na druhý deň magneticku rezonanciu, orl, nič nenašli, poležal som si v nemocnici bral infúzky, po troch dňoch prepustili domov predpísali lieky, beriem lieky a točenie hlavy po mesiaci neustúpilo, užneviem kam sa mám pýtať u doktorky, možno to prejde sa samo. Nemáte niekto nejaké skúsenosti?
Ďakujem

Omen

Joro,
čo ti vyšetrovali pomocou CT a MRI? Aké lieky berieš? Príčiny môžu byť rôzne. Je xy chorôb, kde sú takéto symptómy prítomné. Môže to byť aj dočasná záležitosť s banálnou príčinou - prudké pohyby aj hlavou, dehydratácia...

OlgaP

Z mojich skúseností to môže byť buď z nedostatku železa (alebo začínajúca anémia), alebo ešte migréna s aurou. Tá začína točením hlavy, potom podľa typu aury sa líšia ostatné príznaky (poruchy videnia, sluchu, stability...) a môže byť tiež sprevádzaná tým zvracaním. Stalo sa to raz dcére. Keďže nevedela čo jej je išla na pohotovosť, tam jej robili všetky možné vyšetrenia tak ako tebe. Nakoniec určili za príčinu tú migrénu s aurou a predpísali na ňu lieky ak by sa jej to opakovalo.

house

Mne sa toci hlava kvoli zuzenym krcnym tepnam robili mi vysetrenie na ultrazvuku na nervovom oddeleni.Lieky na riedenie krvi ,vazodilatatory a na tocenie hlavy Stugeron.Zabralo to .

petulienka12

A železo sa ti dobre vstrebáva? Lebo mne sa točievala hlava keď som nemala dostatok železa, teraz ho beriem v tabletkách a fajn, už sa mi hlava netočí.

ahjajjaj

ahoj, vďaka Bohu, že si nemal pozitívny nález na MR mozgu. Mohli to spôsobiť nejaké uvoľnené kryštáliky vo vnútornom uchu. Existujú na to cvičenia, ktoré pomôžu prúdeniu tej tekutiny. Mal si aj nystagmus? To je také, že keď Ti pred očami pohybovali predmetom, oči Ti všade blúdia a nedokážeš predmet sledovať. Ak si mal, môže to byť aj z ciev ale aj syndróm panickej poruchy či reakcii na enormný stres. Keď si nystagmus nemal, môžeš to mať aj z krčnej chrbtice. Nech je to čokoľvek, nemusíš mať obavy, nemáš nález na MR a to je najdôležitejšie. Ja som to zažila, ale na mozgu som mala aj zápalové lézie, takže išlo o demyelenizačnú chorobu, aj keď to skleróza multiplex našťastie nie je.

martinmlm

Podla mňa si mal nejakého bacila alebo víra (rovnaké príznaky malo vela osôb okolo a ani mňa to neobišlo. Za jeden deň sme boli OK. A to, že to točenie hlavy neprestáva môžu spôsobovať lieky. Prečítaj si vedlajšie účinky.