Čo po štúdiu medicíny

Príspevok v téme: Čo po štúdiu medicíny
Nikaaaaaa

Dobrý deň!
Rozmýšľam o štúdiu medicíny a bola by som zvedavá ako to vyzerá po štúdiu na Slovensku. Napr. lekár bez špecializácie ako čerstvý absolvent si podá prihlášku na psychiatriu a začne tam pracovať. Pracuje normálne a samostatne ako psychiater, normálny plat a pod. alebo má nad sebou lekára ako dozor prvé mesiace? Či na to, aby mohol vykonávať prácu psychiatra, kardiológa alebo iného zamerania musí mať špecializáciu? A ak áno, tak počas tej špecializácie pracuje samostatne a popritom sa učí? Prosím o pomoc, mám v tom strašný chaos. Ak by tu bol nejaký lekár, mohol by mi prosím popísať prvé roky po štúdiu?
Ďakujem.

Mukel

Tak po štúdiu medicíny máš atestáciu. Neviem presne, ale trvá to štyri-päť rokov, záleží podľa odboru.
Vyber si to, čo ti je najbližšie. Kamoš sa už pred štúdiom zaoberal zdravou stravou a životným štýlom aj posiloval, tak sa vybral týmto smerom. Kamoška už od mala chcela byť psychiatričkou, tak si vybrala toto.
Ak ťa ešte pred štúdiom medicíny nič neťahá, tak nezúfaj. Prídeš na to počas štúdia.

antilooopa

kua, ČO má spoločné psychológ s medicínou???? Však ten študuje FILOZOFICKÚ FAKULTU!!! Končí s titulom Mgr a NIKDY neordinuje žiadne lieky.

addulaa

No ak by si chcela byt zrovna psycholog alebo psychiater tak po skole musis absolvovat este nejaku prax v nemocnici ako zdravonicky personal a potom si este dorobit atestaciu. Kamaratka studovala psychologiu a hned v prvom rocniku im povedali, ze ak chcu mat naozaj svoju prax, to znamena byt psychologom a mat vlastnu ambulanciu tak nech si po skole pripravia este aspon takych 10 tisic eur

Smolkoo

Vidim, ze sa vyjadruju ludia, ktori do toho vidia.
Vobec to nefunguje tak, ze po dostudovani obehavas vsetky odd., a na vsetkych sa vzdelavas, ako by sa to dalo pocas jedneho zivota stihnut?!
Ked vystudujes medicinu, vyberies si odbor, ktoremu sa chces venovat. Ak mas stastie a v tvojom odbore a danej nemocnici je volno, nastupis tam este ako nestestovana lekarka. Dlzka doby, pocas ktorej sa stanes „plnohodnotnou” lekarkou, zalezi od odboru. Niekde su to 4, niekde 5 rokov, niekde este viac. Samozrejme, ze po skole ako neatestovana mas nad sebou dozor, atestovaneho lekara s praxou v odbore, nemozes ordinovat liecbu sama.
Odporucam ti ale na medicinu neist. Radsej chod na farmaciu, prosim ta.

snejty

- pracujes aj nepracujes samostatne :-) Myslim, ze prvy rok si prejdes viacerymi oddrleniami. Mas kvazi nad sebou dozor, no necakaj, ze niekto ti bude pomahat s liecbou. Potom si robis atestaciu. Tusim to trvalo tri roky.