Exekútor

lenyia

Treba sa dohodnúť s bankou ak sa dá, oni sa radšej dohodnú na nejakom inom spôsobe splácania, teda inak rozdeleného ako keď majú čakať na exekúciu, je to pre nich tiež lepšie riešenie

Sansy

Míľa antilopa. Ja si svoje veci platím. A aj hypotéku. Tu sa jedna o dva dlhy do ktorých má namočil muž. Áno stáča sa to keď je človek hlúpy a naivný. Lebo presne keby som bola vychcana suka tak sa mám dobre. Ako všetky vychcane arogantne zlatokoky na svete. Ktoré žerú zo zlatých tanierov chodia na luxusne dovolenky vozia sa v drahých autách a poistia sa deckom. Nám naivným zalaskovanym ostáva kopa hovien a sraciek. Diky. Muž potreboval peniaze. Keďže mal už exekúcie. Ostali to na mne. Po prehovárani som na to pristala. Že bude mi každý mesiac dávať. Ja mám svojich splátok dosť. A platím si svoje veci vždy kázdy mesiac. Na muzove splátky nemam. A šlapať koli tomu nepôjdem. Ja som slušný človek. ( keby som nebola mám sa dobre ako tá zlatokopka čo fajčí drahé koko ... ) no muž mi na splátku niekedy dá niekedy nie. Väčšinou keď už to dosť horí. Vred sa im zalepí huba nejakou čiastkou. A potom sa aj 4 mesiace nič nezaplatí. A potom zas niečo. A ja koli tomu nemôžem spávať. Tie dve dlzoby sú už vo vymahacich spoločnostiach. Ale ešte stále sa s nimi dá dohodnúť. Lenze mna toto naťahovanie nebaví. A muž mi na to každý mesiac nedáva. Lebo si platí milion iných sraciek. Pomôcť mi nemá kto. Rodičov mám chudobných. Jeho rodičia zatvárajú oči. Tiež nemajú. Takze takto. A ja o svoj byt prísť nechcem poctivo si ho platím. A je to jediná vec na svete ktorú mám . Vôbec neviem ako to mám riešiť. Áno som bola sprostá. Keď som sa do toho namocila.

Omen

S tou exekúciou je to tak, ako som ti už napísala predtým. Hodnota bytu je irelevantná, aj keby bola oveľa vyššia, exekútor ti naň siahnuť môže. Čo je relevantné, je tvoj ďalší dlh (horšie, že sa jedna o banku), ktorý sa ti už z pôvodných 10 000 eur mohol navýšiť o ďalšie tisíce: trestné úroky...
Potvrdzujem, že osobný bankrot v tvojom prípade neprichádza do úvahy - pre hypotéku.
To, že nechápeš, je ale vážny problém. My dve to tu za počítačom nevyriešime. Odporúčam ti zbaliť všetky papiere k obidvom pôžičkám a požiadať urýchlene o pomoc advokáta, ktorý má skúsenosti s exekúciami a bankami, vysvetlí ti veci a zachráni to, čo sa zachrániť ešte dá.

antilooopa

poučenie znie-splácať dlhy a nebývať v niečom, na čo nemáš. Parazitovať sa ti páči, splácať už nie?

Sansy

Ale tu sa nejedna o dlh na hypotéke. Ale z inej banky. Ja nerozumiem ako mi môže niekto zobrať 80 000€ byt koli 10 000€.

simdama

-ano moze, hlavne ak je na ten byt hypoteky, je nou zalozena tak si ho mozu zobrat. treba sa dohodnut na splatkach s bankou alebo ak uz je to u exekutora tak u neho, take ake budes zvladat splacat aby to nedospelo do takeho stadia, ze ti fakt budu musiet zobrat byt. a potom je este moznost vyhlasit osobny bankrot ale to tiez nie je najidealnejsie riesenie-

Parker

Legislatíva sa rokmi mení, ale či exekútor môže siahnuť na byt, ktorý má 8x vyššiu hodnotu ako je dlh, mi pripomenulo jednu príhodu z bývalej firmy. Je to už asi 15 rokov dozadu, čo sa to stalo. Kolega, vtedy ešte mladý chalan, možno mohol mať 25, býval s matkou v 2 (či 3 izbovom, nehrá rolu) byte a požičali si z nejakého dôvodu peniaze od nebankovky. Nebola to veľká suma, okolo 30 000 Sk, teda cca 1000€ na dnešnú dobu. No ale ako zálohu dali tú nehnuteľnosť, čo sa ukázalo ako fatálna chyba. Mali problémy splácať dohodnuté sumy, tak ich z toho bytu deložovali a kebyže nemajú nejakú chalupu nejakých 30 km od trvalého bydliska, tak by skončili na ulici. Akurát mal potom problémy dochádzať do roboty, keďže tá chalupa bola niekde na lazoch. Ako to pokračovalo, neviem, viem len to, že keď som po dvoch rokoch odchádzal, tak ten byt ešte stále nebol ich.

Omen

"Skvelé" by bolo, ak by ten, čo si požičia, svoju dlžobu aj vrátil a neparazitoval na druhom!
Ešte raz, nepleť tu pojmy s dojmami: vlastníkom bytu si TY, nie banka! Banka je záložný veriteľ a za určitých podmienok AJ ona môže tvoj byt predať a nepotrebuje k tomu ani exekútora. Hoci si ty vlastníčka bytu, nemôžeš s ním ľubovoľne nakladať.
Na Liste vlastníctva máš uvedenú ťarchu - hypotéku a môže sa stať, že tam pribudne aj exekučné záložné právo, ak svoj dlh nevyrovnáš alebo ak sa exekútor s bankou dohodne, môže začať exekúciu a o byt môžeš prísť.