Menštruácia

Príspevok v téme: Menštruácia
Mirka 17

Ahojte, prosím potrebovala by som pomôcť ohľadom menštruacie. Nemám ju už asi 3roky. Cvičím vo fitko a podobne. Stratila som ju ešte ked som cvičila iba doma s vlastnou váhou. Neviete mi niekto pomôcť ako si ju vrátiť? Musí. pribrať? Skúsila som a pribrala som 3kg ale zatiaľ nič. Je pribratie jediná šanca ako byť zdravá?

ahjajjaj

Navštív obvodného lekára a daj si urobiť rozbor krvi, krvný obraz. Ak Ti zistia chudokrvnosť, treba riešiť, prípadne nejaké injekcie B12 sa zvyknú podávať, kvapky na železo a podobne. Ak ide o poruchu príjmu potravy, spadá to do oblasti psychiatrie. Menštruáciu budeš mať, ak sa odstráni príčina, prečo ju nemáš. Môže to byť aj z prehnaného cvičenia a nízkeho obsahu tuku v tele. Menštruácia je správa o tom, že dozrelo vajíčko a nebolo oplodnené. Nemenštruácia je správa o tom, (ak nejde o graviditu), že vajíčko nedozrelo. Nedozrelo preto, lebo prípadný plod by nemal šancu na prežitie, lebo Tvoj organizmus by ho nedokázal uživiť.

Jolanthe

Ja som mala rovnaký problém, môj gynekolog mi povedal, že nieje problém umelo vyvolať menštruáciu, ale to nerieši príčinu. Nakolko som neplánovala otehotnieť som to neriešila vyvolávačkami a pod. Všetky výsledky boli v poriadku, tak sme čakali. Ja som pribrala a menštruácia sa po 3 rokoch vrátila. A je pravidelná ako hodinky. Ale! Pozor, má to svoje riziká. Môže tam byť iný dôvod prečo nemas menšturáciu. určite treba byť pod lekarskym dozorom. A pozor aj na rednutie kostí. Predčasná menopauza má viaceré riziká.