Ako by som mal postupovat

Príspevok v téme: Ako by som mal postupovat
CheapSnack

Zdravim nejdem tu pisat kolko mame rokov ani nic, Sme proste mlady. Ja sa pytam na moznu radu. S Priatelkou este nie sme dlho, sme zatial spolu len 6 mesiacov. Vsetko klapalo dobre, samozrejme, ze pocas korona krizy sme mali mensiu ponorku ale to sme si nakoniec velmi dobre vysvetlili. Pred nedavnom sme mali tebatu na sposob musime sa porozpravat. Samozrejme som sa zacal strachovat ze co sa deje. Vysvetlila mi ze sa jej deju pocity, ze uz to nie je take intenzivne ako bolo kedysi. Toto sa jej stalo niekolko krat a potom to preslo, ale ze teraz je to intenzivnejsie. Samozrejme mi na to povedala, ze jej to je luto pretoze som k nej pozorny dost, aj ako sa o nu zaujimam a podobne. Povedala, ze to mohlo byt zapricinene tym ze som ju kontroloval. K tomu sa az tak vyjadrovat nejdem mal som na to vlastny dovod, v skratke nemyslim si ze ked je clovek vo velmi opitom stave a vola mi ze je to nahovno tak sa o nu nema clovek bat. Od jej dobrej kamaratky ktora ma 6 rocny vztah som dostal radu ze aj jej sa toi stalo a priatel bol milsi a pozornejsi.
Moja otazka ale spociva v tom, stalo sa niekomu nieco podobne, ze mu toto jeho priatelka/priatel oznamil? Ak ano ako ste postupovali? Nechali ste tomu čas? Snazili ste sa nevnimat na priatelkine reakcie? Ja ju lubim a nechcem o nu prist hlupostov myslim si, ze takato situacia sa da napravit, bez sily. Dakujem za kazdu odpoved

CheapSnack

Menší Update. Nejako sa to pohlo asi tak ze som sa este viac zacal zaujimat. Snazim sa jej dat vela zdravej pozornosti. Uvedomil som si jednu chybu a to ze som sa jej casto krat nepytal ani aky mala den. Proste som iniciativny clovek ale neviem co sa stalo nezaujimal som sa tak ako na zaciatku. Snazim sa to teraz teda opravit. Pytam sa jej aky mala den co bude robit, ako vychadza s rodinou, kamaratmi a podobne. Ci ju nieco netrapi a ine veci. Nejak si vsimam ze odmeranost ustupuje. Avsak mali sme rozhovor zase o jej chladnosti ktory som inicioval ja. Trochu sme sa pochytili pretoze ja som taky ze sa zazerem to problemu a vkuse sa pytam na to iste aj ked sme si uz davno ku tomu povedali svoje nazory zhodli sa ale ja som musel pokracovat. Neberte to tak ze sa lutujem ani ze ma ovlada, uvedomujem si svoje chyby a snazim sa menej riesit jeden problem ktory uz moze byt uzavrety. Dal som jej taky tip ze ma ma vzdy upozornit ked to zacnem moc riesit lebo inak sa nezastavim. Takze uvidime. Je stale citit z nej ta odmeranost a samozrejme ze nemozem cakat ze to prejde do tyzdna. Ako ste vy narabali s takymi vecami ked ste sa nevedeli upustit od problemu. Mam robotu, chodim cvicit, hram sa bud na PC alebo chodim s ludmi ktory viem ze mozem s nimi sa rozpravat o inych veciach a neriesim dookola ten isty problem. Ale nezabera to na 100 percent. Viete nejaku radu co vam napriklad pomohlo?

snejty

Skus sa s nou na tu temu porozpravat. Vyberte si napr. nejaky par zo svojho okolia - idealne aj rodicov a tak, ktori maju pekne manzelstvo a poukaz na to, ze tiez to nie je u nich take intenzivne. Pripadne skus knihu Marian Valabek - Ist do manzelstva je odvaha a risk. Ale to si precitaj len ty, lebo slecnu by si nazvom knihy mohol vystrasit.
Toho miestneho trolla si nevsimaj.

CheapSnack

Snejty Dakujem za odpoved, praveze ja som nezazil dlhodobejsi vztah ona ano. Ako som napisal sme este mlady, ale neber to tak ze pod 18 alebo co, pre mna to je hlavne skuska a preto si pytam o radu. Samozrejme ani jej sa to este nestalo ale vztah mala o dost dlhsi ako som mal ja. Toto nie je obrana len hovovrim ako to je
K druhemu prispevku sa vyjadrovat nejdem pride mi to absurdne

snejty

Pochopila som spravne, ze problem je vlastne LEN to, ze ona ma pocit, ze vas vztah nie je taky intenzivny ako na zaciatku???
Obaja si skuste vyhladat na internete clanky o jednotlivych fazach vztahu a zistite, ze je to normalne. Slecna asi este nemala dlhodobejsi vztah.