Prečo sa deje to, čo moja matka kedysi tak odcudzovala?

Príspevok v téme: Prečo sa deje to, čo moja matka kedysi tak odcudzovala?
Bambi123

Ahojte, tak prejdem rovno k veci. Keď som bola mala, moja matka mala taký názor, že take ženy, ktoré sa privydali do lepších rodín len otrčili, aby sa tam dostali. Sú obyčajne nuly, ktoré by bez svojich mužov nič nedokázali a podobne. Že nikdy by nedovolila, aby som žila pod jednou strechou so svojou svokrou, ani blízko nej. A podobne. Ja som k tomu taký postoj nikdy nemala, nikdy som taký názor s mojou matkou nezdieľala, ale ani som jej na to nič nepovedala. Postupom času sa všetko zmenilo. Matka má vlastný život, z otca je totálna troska, ktorá sa ani nestará o seba, ani o svoje okolie.
Ja som si našla priateľa, ktorý pochádza z lepších pomerov (všetko, čo majú si poctivo odrobili, aj stále na tom robia). Prakticky žijem tu s nimi, keďže naše rodinne pomery sú take, aké sú. A teraz mi prosím vás vysvetlite, prečo sa toto stalo práve mne ? Že to, čo tak odcudzovala, mi pritiahla?
Na jednej strane som rada, že mám takú “rodinu” z priateľovej strany, na ktorú sa môžem obrátiť, pomôže mi, vypočuje, môžem tu byt, na druhej strane sama viem, že takýto život som nechcela viesť.
To aj o mne si matka mysli to, čo o tých ženách, ktoré celé roky ohovárala?
Neviem ako sa mám k tomu postaviť.
Priateľa mám samozrejme rada, ale tiež sem-tam načrtne, z akej biedy ma vytiahol, ako mi je teraz dobre a že čo vyskakujem s nejakou dovolenkou, keď som v živote nikde nebola. A tak keď mi to povedal, tak sa mi premietli všetky tie roky s mojou matkou, ako vravela o tých “chuderách” a teraz sa tak cítim ja. Ešte aby som uviedla, zarábam si sama na seba, normálne pracujem ako každý bežný človek, mám vlastne auto... len osamostatniť sa mi ešte nepodarilo, nakoľko žijem v takej časti Slovenska, kde je nájsť si niečo na prenájom skoro nemožné a odsťahovať som sa odtiaľto nechcela. Len na vysvetlenie, stále mám pobyt u svojho otca.
Ako sa mám cez to preniesť ? Čo mi chce týmto život povedať ?

monster_energy

No je to ťažké ak sa dajú dokopy ľudia s výrazne odlišných pomerov. Výsmech a poníženie očakáva partnera, ktorý má niekoho kto je od neho oveľa bohatší. To je proste spoločnosť.

Ja poznám zase opačný prípad. Môj známy si našiel priateľku, ktorá bola z "lepších pomerov". A ako darček na narodeniny mu kúpila auto. Všetci sa mu smiali.

Preto je lepšie hľadať si partnera ktorý je na podobnej úrovni ako vy. Aj si budete lepšie rozumieť.

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

bambi 123,rovnovaha,vyrovnanie,z minuleho života,boli ste partnery,bola si z majetnej rodiny,ako je teraz on,zabezpečovala si ho,a maš karmu po otcovi...

ahjajjaj

Často nevedno, ako tí ľudia žijú. Ty bývaš u priateľa. Zo svojho platu prispievaš na chod domácnosti? Upratuješ tam, umývaš riad, perieš aj priateľove veci? Lebo ak áno, potom nie je na tom nič zlé, že si išla do lepšieho. Náhoda to tak priniesla, a Ty to nezneužívaš a prispievaš. Okrem toho, ako dospelý človek by si sa mohla cítiť trochu nezávislejšie od názorov iných ľudí. Ty máš svedomie čisté, a na ničom inom nezáleží.