nosim kontaktne sosovky uz asi 6 rokov... chodila som do Trencina k jednemu kontaktologovi, ktory mi nasadil sosovky Johnson&Johnson, Acuve.. tusim tak sa to nejak pise... povedal, ze su to mesacne a ze ak ich nenosim cely den na ociach, ich zivotnost sa moze aj predlzit, takze som ich s kludom nosila niekolko rokov aj 2 mesiace.. pred rokom som sa dozvedela, ze su to vlastne iba 2tyzdenne a rok som skusala zohnat nejake ine, mesacne, ktore by mi sadli... to bol ale problem, lebo vsetky mi vadili v ociach, rezali, nedalo sa to vydrzat, jedine, s ktorymi som bola maximalne spokojna, boli tie Acuve... tie som za cely den ani neucitila...problem je ale, ze su tak drahe ako mesacne a ja na kazde oko potrebujem inu dioptriu, takze kazdu chvilu kupovat 2 balicky za 3000 je dost zleee... hladala som nejakeho dobreho kontaktologa BA, pretoze moj ocny nerobi so sosovkami, a snazila sa zohant niekoho, kto by mi aj dal skusobne pary na vyskusanie, pretoze mne asi sadne 1 druh z 10 :-( vsade mi vsak povedali, ze si musim naraz kupit cele balenie a ked mi nesadnu, tak mam smolu... takze som na odporucanie jednej doktorky kupila surevue... sice mi sadli lepsie ako tie predtym, ale aj tak ich cely den citim, mam problem zaostrit, mam machule pred ocami.. uz ani neviem, ci je to sosovkami, alebo ci mam nieco s ocami :-( ocny lekar mi nikdy nic na oku nenasiel, pradu povediac, ani nerobil nejake extra vysetrenia :-( zrak sa mi stale zhorsujem, mam 23 rokov a 6,5 dioptrie :-(( o par rokov ostanem uuplne slepa :-(( mam z toho velke obavy :-( poradte prosiiim
Kontaktne sosovky (oci pomooc)
ahooj mam problem s ocami niekedy ma strasne bolia a zahmlieva sami pred ocami musim ich na 5 minut privriet a nieje to od toho ze sedim vela pri pc alebo tv a ani s toho ze po nociach nespim...a ked som vonku tak mi normalne padaju slzy takze ked idem von musim mat okuliare slnecne ...ale ako som bola pri ocnemu tak on povedal ze mam vyborny zrak tak ja neviem co to mooze byt...
a vlastne este nieco, ked mas 6,5 D v sklickach, kolko mas v sosovkach? malo by to byt o nieco menej.
inak, evula, mam presne take dioptrie ako ty. ake mas zakrivenie na svojich sosovkach?
no hydraclear su tiez silikon hydrogelove sosovky, ale to su stale, pokial viem tie dvojtyzdnove acuvue (tam ich je viac druhov). teraz som napr. mala farebne focus softcolors, a su celkom prijemne. chcem vyskusat pure vision, tie su silikon....
so zakrivenim je problem, ale mala by si mat v urcitom rozmedzi. ja napr. pouzivam 8,6 az 8,8.
ked som sa dozvedela, ze acuve su len 2tyzdenne, isla som za tym kontaktologom, opytat sa, ako si to mohol dovolit, a on mi na to, ze on si nepamata, ze by mi hovoril, ze su mesacne a ze to aj tak nevadi, ved sosovky sa mozu nosit aj dlhsie... odbornik asi moc nebude, takze k nemu ma uz nikto nedostane... age44: tie silikon hydrogelove su napriklad hydraclear? tie som mala skusobny par, a hned prvy den som ich aj zahodila do kosa, bo to sa nedalo vydrzat...
no ja tie sosovky vobec necitim , su super , mne sadli na prvy raz. odporucam.
ahoj, no to sa mi zda velmi divne, aby kontaktolog sam odporucal nosit sosovky dlhsie, ako je planovana doba vymeny!!! kazdy seriozny ociar ti povie, ze musis striktne dodrziavat tuto urcenu dobu.
a okrem toho, urcite by ti mal aspon raz do roka skontrolovat aj predny segment oka, ci je v poriadku rohovka. a napokon, mal ta upozornit na to, ze acuvue so dvojtyzdnove sosovky. ja nosim tiez surevue uz dlhe roky, ale najblizsie och planujem vymenit za nejake ine , tiez mesacne, ale uz silikon hydrogelove, ktore su omnoho jemnejsie pre oci. a vobec, dali ti spravne dioptrie? lebo v kont. sosovkach su o nieco nizsie ako v okuliarovych sosovkach. vsak ti dufam pomozu ti, co sa ti ponukli, lebo to su vazne veci, zrak si treba strazit. ja sa obavam dna, ked pre nejaky zapal alebo nieco podobne, nebudem moct pouzit sosovky.
komplet? hmm, moj ocny nema pocitac na vysetrenie oci, iba take stare pristroje, kde polozim bradu a on kuka do oci :-) takze otazka je asi nie... a u kontaktologicky som zaplatila za vstupne vysetrenie, ktore prebiehalo asi tak, ze som citala pismenka na tabuly a ona skusala milion roznych sklicok... takze pjosim, napis mi na mail, alebo aj sem, kontakt na tu lekarku, byvam v petrzalke.. je suktromna, plati sa u nej za vysetrenie? a ona je klasicka ocna lekarka alebo kontaktologicka?