Zväčšená mandľa

Príspevok v téme: Zväčšená mandľa
-sim-

Dobrý deň,
Mám 19 rokov a cca asi od apríla som si všimla, že mám na pravej strane zváčšenú krčnú mandľu. Samozrejme som spanikárila a navštívila hneď krčného (ORL), ktorý mi však povedal, že tam nič nevidí a je to v poriadku. Zobral mi výter, ktorý bol tiež v poriadku, tak som to nejako neriešila. Začala ma ale mandľa bolieť cca pred týždňom. Najskôr len mandľa a potom začala bolesť vystrelovať aj do pravého ucha. Neviem, čo mám robiť. Strašne sa bojím že to je rakovina. Máte stým niekto skúsenosti?
Ďakujem za odpoveď

-sim-

Ďakujem za rady, ale ja to mam už od apríla a nikto mi nevie zistiť z čoho je zväčšená. Myslím si, že keby to boli nejaké baktérie tak sa to dá zistiť z výteru. Ale ďakujem za rady, skúsim niečo z toho možno to pomôže.

ahjajjaj

ahoj, neľakaj sa, že by to mala byť rakovina. Mandľa je akýsi zachytávač baktérií a vírusov, preto sa môže zväčšiť a zapáliť, je to úplne bežná vec, a aj to vystreľovanie do ucha. Odporúčam kúpiť si kloktadlo, a každý deň si prekloktať riadne hrdlo. Dobré by bolo si aj polievkovou lyžičkou prejsť na vrchu jazyka a odstrániť z neho povlak. Tiež zvýšiť hygienu úst, častejšie si umývať zuby, a držať v ústach trochu dlhšie ústnu vodu, ktorá Ti ústnu dutinu dezinfikuje. Ak by si mala horúčku, choď k lekárovi, nech Ti predpíše antibiotiká.