Zvýšená teplota - ísť na test ma koronavírus?

Príspevok v téme: Zvýšená teplota - ísť na test ma koronavírus?
Emana

Zdravím. Môj problém v stručnosti:
V piatok som bola vonku po dlhej dobe, dala som si skoro 4 pivá, čo je viac, ako zvyknem bežne, a na druhý deň - v sobotu - som mala klasickú opicu. Z nej som sa dostala až večer. Chvíľu som sa už cítila normálne, len mi bolo mierne nevoľno od žalúdka. Šla som spať, no celú noc som sa prehadzovala, oka som nezažmúrila, cítila som sa ako keď som mávala teplotu, no čelo som nemala horúce, preto som si ju nemerala. Odmerala som si ju až okolo 3:00, keď už mi prišlo vážne čudné, že ešte nespím. Bežne zaspím hneď. Namerala som 38. Ďalej som sa snažila zaspať a cca na polhodinu sa mi to snáď aj podarilo, ale zobudil ma východ slnka. Merala som znova - 37,8. Pred chvíľou som kerala znova a 37,7. Stále mi je mierne nevoľno a cítim sa unavene.
Moje otázky znejú:
Môžem mať toto ešte z piatkových 4 pív?
Mám sa ísť dať testovať na koronavírus? Nikde som nenašla podmienky čo sa týka minimálnej teploty na testovanie. A hlavne som nikde nenašla, že ak bude test negatívny, či musím aj tak ostať v karanténe alebo môžem do práce.
Za normálnych okolností by som nad tým len mávla rukou, že nejaká drobná viróza, dala by som si každodenné Cčko 1000ku (posledné dni som trošku naň zabúdala) a neriešila. Osobne mi koronavírus nenaháňa nejaký strach, dokonca si myslím, že je tak 0,1% pravdepodobnosť že mám akurát ten. Ale ide o druhých ľudí. Ak by som ho náhodou mala, nerada by som nakazila ľudí v práci, nakoľko by to znamenalo že by nás asi všetkých dali do karantény. Po ďalšie, už teraz som s výplatami ja tom katastrofálne, prečerpala som aj kontokorent, aby som normálne mohla aj jesť okrem zaplatených účtov. 2 týždne v karatnéne by ma dostali na dno.
Ak by som mala test negatívny, aj tak by museli testovať a nechať doma všetkých kolegov? Musela by som doma ostať aj ja?
Dali by ste sa testovať alebo ako by ste postupovali v mojej situácii? Ďakujem za názory.

alanitka

ak nemas ine priznaky, tak to pravdepodobne korona virus nebude. mozes to mat len z unavy. nestresuj a zbytocne sa nechod dat cestovat, zbytocne len vyhodis peniaze.

Omen

Ty potrebuješ IQ test, nie test na coronu! Svoje problémy máš z toho, že si sa ožrala. Buď rada, že si mala LEN mierne problémy z INTOXIKÁCIE organizmu a že to NEzasiahlo aj iné orgány.

snejty

S horuckou do prace nechod. Vela firiem ma teraz uz aj termokamery a mozu ta lahko identifikovat. Zober si den-dva volno a ak problemy budu pretrvavat zavolaj obvodnej lekarke.

ahjajjaj

ahoj, a odkiaľ by sa v Tebe nabral koronavírus? Bola si v kontakte s niekým nakazeným? Vieš, potom by sa v podstate mohol dať testovať každý, aj zdravý človek bez prejavov nejakého ochorenia. Alkohol dehydratuje a zvýšenú teplotu a nevoľnosť si mohla mať aj z dehydratácie organizmu. Alebo z toho, že máš nejaký vírus, na ktorý by Ti organizmus ani nereagoval, len si si trochu znížila tým prehnaným pitím piva imunitu. Takže ak sa necítiš ok, vynechaj deň- dva v práci a koronavírus nerieš, iba ak by si mala byť dlhšie chorá.