dobry den. mam 12 rokov, nasla som si hrcku(cca 2cm) v oblasti panvy. s rodicmi naozaj nemam dobry vztah a velmi sa bojim ze to moze byt nieco vazne. docitala som sa, ze by to mohla byt zapalena lymfaticka uzlina. najprv nebola bolestiva, ale po castom stlacani a ohmatavani sa stala bolestivou. vedeli by ste mi prosim poradit? dakujem
hrcka v oblasti panvy
@ahjajjaj dakujem velmi pekne za odpoved. Od pridania príspevku mám dokonca pocit, ze sa hrcka zmensila. Dufam, ze to nebude nic vazne a este raz dakujem
Ahoj, pravdepodobne to môže byť zdurená uzlina. Nepotrebuje to liečbu, pokiaľ tá hrčka má stále len rovnakú veľkosť. Kontroluj si ju raz za 10 dní, inak si ju nestláčaj a daj jej pokoj. Keby sa zväčšovala, treba sa obrátiť na rodičov, že by si mala ísť k lekárovi. Vlastne teraz kvôli korone nemusíš chodiť do školy, a keď rodičia pracujú, môžeš ísť k detskému lekárovi aj teraz. Neviem, kde bývaš, a či je možné Ti samej sa k lekárovi dostať. Zisti si, ako má ordinačné hodiny, prípadne lekárovi zavolaj a povedz, o čo ide.