Vzťah bez sexu - som čudná?

Príspevok v téme: Vzťah bez sexu - som čudná?
Kris_tina

Ahojte.
Nikdy by som nezakladala tému o svojom súkromí na internete, ale o tomto sa momentálne nemám s kým porozprávať, tak dúfám, že aspoň tu niekoho nájdem.
Mám 20 rokov, priateľ 22, sme spolu vo vzťahu rok a zatiaľ sme spolu ešte intímne nežili. A tu nastáva problém. Ja som ešte panna, takže mám pred tým trocha zábrany, no, hlavný dôvod, prečo to ešte nechcem je, že sa jednoducho bojím, že by sa stala nehoda a otehotnela by som. Áno, viem o ochrane, atď., ale ten strach tam jednoducho aj tak stále je prítomný. Mám v okolí dosť mladých báb, ktoré nechcene otehotneli.. A keď vidím ten ich život... to, ako sa v podstate dieťa stará o dieťa, to, ako sú na príťaž rodičom, keďže sa finančne postarať nevedia... ale hlavne to, že sú jednoducho ešte nezrelé a nevedia sa tým deťom venovať tak, ako by si to tie deti zaslúžili, až na nejakú výnimku... (čo je samozrejme každého osobná vec, ako si zariadi život)... Toto všetko ma odrádza, pretože sa bojím, že by sa to stalo mne a ja by som skončila v rovnakej situacii. Okrem toho ešte študujem a dlho budem. Moje štúdium je náročné okrém iného aj časovo a neviem si predstaviť, že by som ho musela absolovať popri dieťati...
No a ak ste sa dostali až sem, tak otázka znie, naozaj som taká veľmi čudná v tomto? Akoby sa neustále pozerám len jedným smerom, obávam sa a zvažujem niečo nereálne.. Priateľ to veľmi nechápe, stále argumentuje tým, že veď on si dá pozor, ale ja sa jednoducho bojím tohto a neviem sa cez to nijak preniesť. Sama si uvedomujem, že to beriem asi až príliš vážne, asi je to aj trápne a smiešne pre tých, ktorí mi nevidia do hlavy, no inak to neviem vnímať.. Možno je to aj tým, že som sama nemala harmonické detstvo a už dávnejšie som si povedala, že svojmu dieťaťu to raz vynahradím a nezažije to všetko zlé, čo ja... čo by v takomto prípade šlo len ťažko...

ivanm

O otehotnenie by som sa nebal. Vela zalezi od partnera. Mate uz dost rokov na to, aby ste si tieto zavazne veci vedeli vyrozpravat. Zaroven ak je to vas prvy vazny vztah, tak sanca ze to nevyjde a kazdy pojdete aj tak svojou cestou je dost velka. Nechcem byt pesimista, ale tak to proste je.

Sugardady

Nie, nie je to trapne, ani smiesne, je to tvoj zodpovedny pohlad. Mas rada, ked veci maju svoj rad. Priatel by nemal.na teba tlacit, mal by ta respektovat.
Ak budes mat dieta, tak pri vychove to neprepiskni zas z druhej strany, ze ked bude ako v bavlnke, tak z neho moze vyrast clovek neschopny sa o nieco pobit alebo vybavit na urade, ci osamostatnit sa - toto je casta chyba tych, ktori mali tazke detstvo a chcu preto vychovavat s nadmernou materinskou laskou a starostlivostou. Inak urcite sama vidis, ze sa lisis od svojho okolia - vnimaj sa tak, ze si vynimocna, nie čudná! Nedegraduj si kvoli tomu sebavedomie, neskor v beznom zivote budes mat nad nimi navrch, lebo si vies stanovit pravidla a vies ich dodrzat a to je velmi dolezite pre schopnosti ako organizovat a viest kolektivy.
Velmi ti drzim palce.

janofero

Kto sa bojí nech nechodí do lesa, ako sa hovorí. A teraz vážne. Chodíte spolu už rok a bojíš sa. No potom tu vidím dve možnosti. Ako hovoríš, že máš vo svojom okolí dosť báb, ktoré otehotneli nechcene. No ak sa skombije ochrana - kondón, tabletka, a priateľ si dá naozaj pozor, tak riziko otehotnenia je ozaj malé. nie je nulové, ale je naozaj nízke. Pokiaľ sa bojíš aj tak, tak je skôr psychického rázu. A bude potrebné to riešiť, pretože sa tom môže rozpadnúť vzťah a nielen tento.

Čo sa týka toho života s deťmi, tak to je druhoradé. Pretože nikdy nebude dosť peňazí na deti. Pokiaľ máš teraz 20, tak ešte takých 7 rokov nebudeš mať peniaze na deti, takže skôr treba riešiť ten strach.

BJ 2

dnesna doba... to je vyhovorka. Najprv nieco pokazit, zdegenerovat ,a potom sa odvolavat na dnesnu dobu, akoby sa s tym nedalo nic robit... kaslat na "dnesnu dobu" . dnesna doba je zla. Treba to robit spravne.

bambulka32

Vôbec nie si čudná a je fajn, že si svoje panenstvo takto chrániš. Dnešná doba je zlá a už malé deti sa predbehujú, kto skôr bude mať sex. No je fajn, že ty si iná a zostaň takou!

BJ 2

Niesi cudna, cudna je tato doba, nedaj sa nou strhnut. Trvaj na svojom a chod bez sexu, dokym si nebudes ista, ze chcete dieta, a on je pravy. Zeny to takto mali odjakziva, iba flandry to mali inak. Teraz to tu flandry zaplavili, ale tato doba nebude trvat dlho. Nedaj sa nou strhnut, straz si svoje panictvo.
Priatel bude od teba chciet potrat, keby sa to prihodilo, a ked neustupis, zdrhne. Neriskuj. Citis to spravne.