Miluje ma, no nepochváli, nedá mi kompliment

Príspevok v téme: Miluje ma, no nepochváli, nedá mi kompliment
Leny16

Môj priatel ma miluje, hoci mi to povie tak raz za čas, z čoho som úprimne neštastná ale každý sme nejaký, no počuť od neho kompliment je asi nereálne. Môžem sa vyparádiť, nahodiť, namalovať, dať si šaty, viem že vtedy vyzerám dobre, kamarátky ma vždy pochvália, kedysi ked som nemala jeho som mala viacerých nápadnikov, cítila som sa sebavedomo a dobre. No moj priatel ma nikdy nepochváli čo sa týka výzoru a je mi to velmi luto. Počas niekolkých r vzťahu sa moje sebavedomie skor znížilo ako zvýšilo, príde mi že nie som jeho typ, že sa mu nejako extra nepáčim, občas mi aj povie že toto a tamto by som mohla zmeniť, nie uražlivou a drzou formou ale aj tak ma to vždy zabolí a zapamatam si to...viem len o veciach ktore sa mu na mne priliš nepáčia (či už výzorovo alebo povahovo) ale neviem o tych čo sa mu páčia a to je smutné...na verejnosti mi nedá pusu a len občas ma chyti za ruku...jednoducho nie je velmi kontakný typ čo mna strašne trápi už velmi dlhú dobu a robí ma to nešťastnou. Nechce sa s ním rozísť lebo viem že ma miluje, hoci to nedáva najavo, no predsa som dievča a potrebujem vedieť že som preňho krásna a potrebná...niekto si možno povie že ked to dokazuje skutkami (áno nikdy by ma nepodviedol a neurobil nič zlé tym som si istá) tak načo sa v tom vrtam, ale nie som takto šťastná..chýba mi to veľmi a ked vidim ako sú moje kamaratky zahrňané komplimentami a láskou od ich piateľov je mi smutno a poviem si že v čom som ja chybná že si toto nezaslúžim...čo mám robiť? Bojím sa že budem len viac a viac nešťastná takto...ale ked sa rozídem budem velmi trpieť, lebo ho lúbim a bojím sa že takého muža ktorý nepodvedie, neklame a je slušný už nenájdem.

DontWorry

To že ti nedá nejakú pochvalu by som možno aj zahodila za hlavu, nie každý to vie. Ten môj mi z času na čas nepriamo povie, že som pekná napríklad vetou kam ideš takto pekne upravená. Ale inak nič viac mi nepovie.
Na druhej strane ja som podobná, veľmi komplimenty nikomu nehovorím. Neber to osobne, proste to my povedať nevieme a nie sme na to naučení.
Skôr by som sa na tvojom mieste zamerala na to držanie ruky na verejnosti, a to by som mu opakovala stále dookola a rovnako mu aj o tom povedala.
A ak je to pre teba taký problém, že ťa to robí smutnou tak ostávať vo vzťahu kde necitis to čo potrebuješ len preto že ho ľúbiš a zvykla si si je blbosť. Akonáhle porozchodova bolesť odíde tak sa nájde niekto kto ti to dá.
Ale samozrejme ak to hrotit nechceš tak mu to len otvorene povedz.

Leny16

Ja som priatelovi povedala že sa necitim sebavedomo ani krasna prenho, no on ma zahriakol že vymýšlam a keby ma nelubi a nebola by som prenho krasna tak somnou nie je a tym je to vybevene...nikdy mi to však sam od seba nepovie, ved to mám predsa vedieť aj bez toho, to je jeho teoria..za ruku ho vonku vždy chytim prva ja, nie je ani extra kontaktny typ a ja potichu trpim lebo chcem byť s nim..

fantomka

byvalasestra Neuvedomuju, ale aj ked im to povies, tak to zmenit nevedia, vsetko je to o povahe, o tom ako je clovek nauceny.

byvalasestra

tak mu to povedz. niektorí chlapi si to proste tak neuvedomujú, že žena to potrebuje počuť častejšie

krtko7

hm. Takýchto prípadov pár poznám. Nie je to nič príjemné, ale tí chlapi sa to ani nenaučia. Možno jedine žeby ti zdvihlo sebavedomie chválenie od iných ľudí.

Carie

Toto je uplne typicky problem vo vztahu lebo muzu odmietaju robit komplimenty, chvalit a hovorit lubim ta ci nejake ine pekne slova. A ked sa k tomu prida aj to, ze ta neobjime, neda ti pusu, vonku ta nechyti za ruku tak je logicke ze zacinas mat aj pochybnosti ci ta lubi alebo je s tebou len zo zvyku. Ono staci tak strasne malo aby muz dokazal urobit zenu stastnou ale vacsina je zatvrdlych a odmieta to. Skus sa s nim o tom porozpravat, aj viac krat, uvidis ci to k niecomu povedie. U toho mojho to neviedlo k nicomu, sam povie ze ano, viem ze zeny toto potrebuju pocut a tym to aj skoncilo. Nepovie to nikdy ani za svet. Pre muzov by mali robit kurzy "Ako urobit zenu stastnou". Muzi tvrdia ze sme komplikovane ale v skutocnosti nam staci tak malo a oni to odmietaju robit hoci ich to nic nestoji. Inak ten moj mi nikdy nedonese kvet, ani na valentina, ani na mdz, ani na narodky, proste nikdy. Nemalo by ti ale uberat sebavedomie to, ze ta nikdy nepochvali, lebo on ta pravdepodobne vidi ako peknu a pritazlivu len to proste nie je schopny povedat. Ale ten rozhovor urcite skus.

ahjajjaj

ahoj, nuž ťažko očakávať, že Ti bude furt strúhať komplimenty, ono to robievajú muži na začiatku známosti, ak už nejakú dobu spolu chodíte, nebude Ťa len tak obletovať. Sústreď sa na dôležité veci: predstavil Ťa svojej rodine? Predstavila si ho Ty Tvojej rodine? Hovoril ohľadne Teba o nejakých plánoch do budúcna? Ozýva sa, stretáva sa s Tebou denne? Ty ho ako často chváliš, ako často sa mu za niečo poďakuješ, ako často mu dávaš komplimenty?

Maysha

Ver, ze je lepsie sa rozist a pretrpiet rozchod a vsetku tu porozchodovu bolest, ako zotrvavat v takom vztahu, ktory ta bude postupne nenapadne nicit, zozierat a budes sa trapit stale viac. A kto chce utrapenu zensku bez sebavedomia? V takom vztahu to casto vyusti do rozchodu, ci uz skor, ci neskor. Prestanes ho zaujimat, lebo budes nestastna... Mozno by ste sa o tom mali otvorene porozpravat, ako ta on vlastne berie? ako kamaratku ci ako partnerku? Ked nieje schopny ta ani chytit za ruku? Myslim ze toto je tvoja lekcia, aby si pochopila ze stojis za viac, ze si hodna lasky. Okrem toho, kde beries tu istotu ze ta tak miluje? Niektori ludia sa vedia dobre pretvarovat, aj niekolko rokov, myslim ze on ta ako cloveka nemiluje, ked ti neprejavuje neznosti a nevazi si co ma.. to je moj nazor, rozhodnut sa musis sama