Besnota

Príspevok v téme: Besnota
Janik2001

Ahojte mam 19 rokov
A v apríli 2018, mi dal kamarat malú líšku v krabici, chcel som ju chovať
Ta líška nevyzerála byť Besna, ale správala sa divne. Stále stekala mala také smutné oči a chodila tak ako keby nemala rovnováhu
Mal som ju na rukách spala v mojom náručí a vôbec ma nepohryzla, ale bojím sa že mám besnotu prešlo už 2 roky, mala líška kde si utiekla
Čítal som, že inkubačná doba môže byť aj niekoľko rokov :( bojím sa veľmi

merilynn

Ahoj, besnota je veľmi nepravdepodobná, navyše po takom dlhom čase a keď ťa líška neuhryzla ani neškrabla.
V rokoch 2013 - 2015 sa na Slovensku vyskytlo pár prípadov besnoty: psy, líšky a 1 kuna, pravdepodobne však boli zavlečené z Poľska. Roky predtým boli čisté, a tiež od roku 2016 už Slovensko nemalo zaznamenaný žiadny prípad besného zvieraťa.
Posledný prípad besnoty človeka u nás bol v roku 1990.

Parker

Keby ťa nakazila besnotou, tak už tu nie si. Po nakazení máš len pár dní na podanie injekcie proti besnote, inak nasleduje smrť.

ahjajjaj

ahoj, malá líška štekala, lebo volala svoju matku. Nesprávala sa divne, jednoducho je to mláďa, ktoré sa túli a potrebuje stravu, matku, a keďže si ju hladkal a dal jej jesť, tak sa pri Tebe cítila v bezpečí. Potom sa zatúlala.
Besnotu si od nej nemal ako dostať, pokiaľ Ťa neuhryzla.
Teraz Ti napíšem niečo, čo sa Ti asi nebude páčiť, a je mi ľúto, že sa to inak napísať nedá.
Myslím, že skôr než besnota máš nejaké psychické problémy. Usudzujem to na základe Tvojich obáv, ktoré mi nepripadajú normálne. Pokiaľ Ti Tvoje obavy vo veľkej miere negatívne ovplyvňujú Tvoj normálny bežný život, mal by si vyhľadať odbornú pomoc. Pokiaľ však uveríš tomu, že si ok, teda besnotu určite nemáš, potom si v poriadku, aj keď iné, akékoľvek choroby mať môžeš.