Stále je veľké riziko ísť k zubárovi?

Príspevok v téme: Stále je veľké riziko ísť k zubárovi?
graupel

Zdravím. Od mala mám problémy so zubami a niet týždňa, aby som sa neobjavil u stomatológa. Korona to však zmenila a vydržal som už rekordné 2 mesiace a to hlavne kvôli strachu (mám aj kopu iných ochorení vrátane slabej imunity, takže hoc som mladý, som oveľa viac rizikový, že sa nakazím). Vydržal som, ale čo z toho, keď s následkami. 3 zuby mám už zlomené, jeden z nich ma posledné dni dosť bolí, hlavne v noci, je to taká hlboká bolesť, zrejme sa mi zapálila aj dreň (mne sa málokedy zuby plombujú, väčšinou to vždy skončí endodonciou, dakedy ani to nepomôže a zub musí ísť von). Zajtra by som chcel zavolať zubárke, že čo a ako, ale vopred by som chcel vedieť vaše skúsenosti, ako ste dopadli pri vyšetrení u zubára počas tejto koronakrízy, obzvlášť pri akútnych prípadoch, ako prebieha vyšetrenie, nech som v obraze. Hoc mnohí zubári stále vraj pracujú, hoc obmedzene, ale nie všade majú takú ochranu, akú by mali mať (nemôžu si ju dovoliť). Aj keby sa mi podarilo vybaviť si termín, že budem ošetrený už tento týždeň, stále sa bojím toho veľkého rizika nákazy. Nemám šajnu, ako to prebieha. Hoc sa všetko dá vydezinfikovať, ale ako zničia vírus vo vzduchu, ktorí vzniká pri zákroku? Za každým pacientom okrem kompletnej dezinfekcie všetkých predmetov používajú aj nejaký UV žiarič, alebo ako to je? Ďakujem.

simka111

Vieš čo ??? Chod normálne k zubarke, ten strach z toho, že sa nakazíš a samotné problémy zo zubami ti škodia viac ako nejaký vírus, chápem, že máš strach, ale bude to OK.
Mamka bola asi 2 týždne do zadu urgentne u zubárky, pretože sa jej zub držal ledva na vlásku a bála sa či nemá zlomený koreň, zavolala, prišla, ošetrili ju a hotovo.
Držím palce.

snejty

V televizii hovorili, ze pacient podpisuje cestne vyhlasenie, ze nema anamnezu na covid19 a po jeho osetreni sa ambulancia dezinfikuje. Podla mna zavolaj svojej zubarke. Ale ja by som uz na osetrenie sla.