Bolesti vystreľujúce zo záhlavia

Príspevok v téme: Bolesti vystreľujúce zo záhlavia
ivka113

Ahojte,
snáď mi niekto z vás bude vedieť poradiť s mojím problémom.
Mávam silné migrény, hoc sa žiadnemu doktorovi ešte nepodarilo nájsť dôvod, resp. z čoho pochádzajú - a to som ich už obehala hodne. Mávam ich tak 3-4 krát do mesiaca, niekedy častejšie. Bolesť sa mi sústredí okolo jedného oka, spánku, čela, mám aj mnohé sprievodné príznaky, ak nevoľnosť, preháňanie, atď atď, no proste veselo.
K týmto bolestiam sa mi ale pridružili aj iné. Zdroj to má zrejme v záhlaví, medzi ušami vzadu, proste tam, kde sa spája lebka s chrbticou, asi tak by som to popísala. A vystreľuje to nad uchom až do spánku a k oku. Zatiaľ je to mierne, horšie však je, že je to každodenné - najviac sa to zhoršuje, ak si ľahnem, resp. položím hlavu - ráno sa zobudím, ešte ako ležím cítim, že už to bolí, počas dňa to pretrváva, ku večeru ako tak prestane, ľahnem si, a ráno zas dookola to isté. Je úplne jedno, v akej polohe ležím, či na chrbte, alebo na jednom z bokov (na bruchu nespávam). Je hrozné, keď človek nemôže v pokoji zložiť hlavu :(
Skúšala som už naozaj všetko. Mám anatomický vankúš (už dlhšie, nie je nový), bola som na rehabkách (masáže, cvičenia, elektrina, zábaly - vôbec to nepomohlo), cvičím každý boží deň rehabilitačné cvičenia, robievam si automasáž, lekár mi predpísal Dorsiflex - vôbec nepomáha, ani len z toho otupená nie som:) Patlala som si tam všakovaké mastičky od Alpy cez Voltaren až po nejaký MSM gél - nič.
Takže vidíte asi, že začínam byť naozaj zúfalá, nakoľko mám také neblahé tušenie, že sa to len bude zhoršovať, a lekári so mnou nevedia spraviť nič :( Bola som samozrejme aj na rtg krčnej chrbtice, doktor sa len vyjadril, že to nie je až také zlé (bohvie, čo to znamenalo), a následne ma poslal na tie rehabky, ale nič z toho.
Má niekto z vás s niečím podobným skúsenosti? Pomohlo mu niečo? Naozaj budem vďačná za každú radu, vyskúšam všetko, čo sa v momentálnej situácii vyskúšať dá.
Ďakujem vopred.

ivka113

Áno, presne toto som začala teraz aj skúšať - kúpila som si Milgammu, beriem aj magnézium - no tu neviem, aká dávka by bola vhodná, niekde som našla, že stačí 200-300 mg, niekde že až 600-1000 mg, takže tu tápem - každopádne počítam s tým, že ak to bude mať na niečo efekt, tak to tak skoro nepocítim, možno za pár týždňov, keďže som len začala.
A ak mám pravdu povedať, vážne som rozmýšľala aj nad tou akupunktúrou, na jar som sa chystala vyskúšať, no prišla korona, a ktovie kedy poriadne odíde - teraz sa trochu obávam chodiť po maséroch, akupunkturistoch a podobne, resp. väčšina ani nefunguje, čiže s týmto mi opäť nezostáva nič iné, len čakať :(

ahjajjaj

nájdi si články, niektorý vitamín typu B, nespomeniem si ktorý, žeby kyselina listová? , teda, keď budeš užívať, mali by bolesti hlavy ustúpiť. Môže to byť aj z krčnej chrbtice. Daj si na youtube: Cvičením proti bolesti, krčná chrbtica, a nájdeš si tam nenáročné cviky, ktoré pravidelne cvič. Aj akupunktúra môže pomôcť, ale cvičenie je dôležitejšie. Ak je to nejaký nerv, vitamín B tomu pomáha tak, že aj pri zápale nervov sa podáva vitamín B injekčnou formou (napr. Milgamma je vitamín B), lebo urýchľuje hojenie nervu.