Nedostatok spánku a stres

Príspevok v téme: Nedostatok spánku a stres
Peter231

Pekny deň prajem mám 26 rokov a trpím nedostatkom spánku ;( proste v noci sa mi nedá zaspať pretože stále rozmýšľam nad mojim životom .. to ako ma nebaví už ďalej žiť a trápiť sa ;( poslednú dobu sa cítim aj dosť oslabený a nemám chuť do jedla ... mám úplne stresy z prace a neustále depresie .. neviem ako už ďalej pokračovať ;( neznesiem tento život .. chcel by som zomrieť a už sa nikdy neprebudit ;( viete niekto pomôcť ? Som strašne aj trémista atd ;(

Lola225

Mrzí ma, čo prežívaš. Najlepšie by podľa mňa bolo vyhľadať odbornú pomoc. Ak si už v tom stave, že máš problém so spánkom, so stravovaním, chceš zomrieť atď., tak už je to podľa mňa dosť vážny stav ktorý treba riešiť. Ver mi, všetko sa dá vyriešiť. Držím všetky palce :)

snejty

Treba analyzovat povod stresu. Mohla by to byt vyslovene praca? Potom treba zvazit zmenu pracoviska, pracovnej pozicie atd. Pripadne len zostat doma a oddychnut si - over si ale vopred ci mas narok na podporu v nezamestnanosti. Syndrom vyhorenia pomoze diagnostikovat psycholog. Ak ho mas, mohol by si byt aj na PN.

ahjajjaj

ahoj, depresia môže byť spôsobená aj chemicky, jednoducho nedostatočnou produkciou hormónu melatonín, ktorý je dôležitý pre spánok a serotonínu, ktorý je zodpovedný za náladu človeka. Samozrejme okrem chemických príčin to môžu byť aj osobné príčiny. Odporúčam psychiatra, aby Ti predpísal lieky, okrem toho pravidelné prechádzky na čerstvom vzduchu a fyzické cvičenie, nie náročné, iba pre zvýšenie radosti zo života. POmôcť môže aj domáce zvieratko, o ktoré by si sa staral.