XY krát tu písané

Príspevok v téme: XY krát tu písané
Alien29

Ahojte, táto téma tento druh tu bol s každej strany písaný niekoľko x. No skúsim ešte raz.... Poprosím ľudí, ktorí majú reálnu skúsenosť... Ráno, čo ráno sa budim unavený s bolesťami chrbta ktoré idú so mnou po celý deň. Bolesti, pukanie, pichanie, hlavne hrudna chrbtica, krk... Miesta na hrudi ľavo právo, strede striedavo. Vec sa má tak že sa nato proste sústredím a z nicoho nič mi ostane zle tep stupne, nastúpi tlak na hrudi, úzkosť, pocit napätia, potenie rúk, už akoby som siel skolabobat. 130,140 tepova frekvencia proste strašne. Všetko to akosi ustúpi samé zvyčajne keď nájdem kľud a pokoj osamote. Raňajky, obed, nemáva žiadne, pijem veľa vody, šport tak 3 x do týždňa občas prechádzky. No už ani to sa nedá nakoľko pri obyčajnej chôdzi nastupuje tocenie hlavy, pocit na odpadnutie. A pocit ze sa všetkému musim vyhýbať a najlepšie mi bude doma na gauči.... Prvé jedlo ktoré do srna dostanem je večera, nechuť na jedlo je celodenna... Večer sa tento stav akosi vylepší. Keď som sám, všade ticho, kľud, pokoj. A ráno začne všetko odznova. Krv ok, srdce ekg, sono, holter, ct srdca, ciev ok. Zstazovy test nevyšiel dobre nikto nevie prečo, nato mi robili ct srdca a ciev všetko ok. Internista ok, neurológia ok. Mierna skolioza a problém s krcnou. Očné vporiadku, no proste co doktor to nič nezistili. Max sinusova tachykardia, že vraj stres... No po pravde ja uz neviem, ale nebaví ma takto žiť. Celý deň unava, závraty, strach. A večer urobím prácu aj za dvoch ludi... Do obchodu kde je plno vstupom len s problémom, potenie, závraty, strach. Ono to vychádza na psychiku, ale sám tomu akosi neverím. Sú dni kedy doslova nevladzem nič.... Za prípadné rady alebo podobne skúsenosti vopred ďakujem

Hhah

A trošinku tam Sarno rieši aj nízke sebavedomie. To nam vie tiež zhoršovať stavy. .. Je dobre si uvedomiť, že máme oté zdravotné problémy, a tie nám nedovoľujú robiť to čo ostatní môžu. Ale to neznamená, žeby sme boli menej cenný. Máme proste iba zdravotné problémy. .. Tak sa nemusíme porovnávať s ich výkonmi. Nedávajme na seba tú ich latku. A to nám pomôže nemať nízku mienku o sebe. Máme byť k sebe milosrdný. (Keby sme mali kamarátku s takýmito problémami a vedeli by sme, aké to je lebo by sme to samé na sebe poznali, tak tiež by sme s ňou súcitili a chápali to, že niekedy nejde von lebo ju bolí hlava, alebo by sme chápali, že sa jej začalo horšie učiť a pritom by sme ju v srdci mali rovnako rady.:-) ..
Takže jednak by sme sa nemali porovnávať so "zdravými" a tiež by sme si nemali dávať vysoké nároky na svoj výkon a akceptovať, ak nám ide niečo dlhšie. .. Je to veľká zmena, preto aj naše výsledky budú iné.

A tieto dve veci nám posilňujú sebavedomie. Každý má iný život. Naša hodnota sa tým nestráca. Každý je jedinečný, s inými potrebami.

Hhah

Chamomile, prepáč, asi neskôr odpisujem.

Sarno dáva do popredia ako veľmi nás môžu ovplyvňovať naše emócie alias stresy, ktoré si denne nosíme a nijak ich neriešime či nefiltrujeme.
Veľa týchto emócii (hnev, strach,..) cítime aj každý deň, ale nevnímame to tak, lebo nevieme ako s tým proste narábať. Podľa neho môžu u ľudí za dlhší čas zvniknúť aj rôzne bolesti. .. Je teda dobré napríklad tie emócie vypísať na papier a zahodiť a roztrhať. .. Treba si ale prečítať jeho zmýšľanie, aby človek pochopil ten princíp hlbšie. .. Nie je to žiadna alternatívna okultistická medicína. Tu sa len venuje liečbe psychického zdravia zdravou cwestou. Tak ako ľudia musia fyzicky cvičiť, tak tak by sme mali vedieť aj odbúrať nehatívne myšlienky a emócie, nech sa nezhromažďujú a neškodia. Duša je totiž napojená na telo. .. Veľa ľuďom to pomohlo. Kamarátka dlho iba ležala, ale ako začala riešiť Sarna, tak sa jej stav tak zlepšil, že už chodí a teší sa zo života. Plne vyliečená nie je, ale cíti slobodu, čo dlho nemala. ... A ak to človeku aj nepomôže úplne, tak aspoň človek môže odopnúť nervy. :-)

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

tažke energie od tvojich blizkych...velmi tažke...

Hhah

Pri sttese je tiež dobré dopĺňať horčík s B6. Horčík by mal byť v správnej forme a v potrebnej dávke. Magnerot je dobrý.

Hhah

Skús nejaké dobré cviky na chrbticu. Ale podzor, nie je cvik ako cvik, treba ich nnájsť.

Možno skús knižku Liečba bolesti chrbta od Dr. Sarna. .. Mne pomáha ten princíp odopnúť nervy.

Nauč sa oddychovať, mať koníček, niečo na odstresovanie. .. Papaj zdravo, ži zdravo.

Neboj sa toho, veľa ľudí to má tiež.

ahjajjaj

ahoj, psychický dôvod Ti nemusí byť známy. Psychickú chorobu majú aj ľudia, ktorí to o sebe vôbec nevedia. Môže ísť o obyčajnú chémiu. Vplyvom stresu u Teba nastala hormonálna zmena v tvorbe melatonínu a serotonínu. Jednoznačne psychiatria ohľadne doplnenia týchto hormónov vo forme liekov.