Chronicke zdr problémy pretrvávajú.

Príspevok v téme: Chronicke zdr problémy pretrvávajú.
Kaido

Zrejme ma tu niektorí už poznáte. Myslel som že snáď sa to bude postupne zlepšovať, no už sú to roky čo má to trápi a stále žiadne zlepšenie :(.

Jedná sa o radu príznakov ochorení, ako

neuro príznaky(mozgová hmla 24/7, tlak na hrudi, zasklby, zakusovanie sánkou, niekedy tras, chróm únava, ťažké depresie)

gastro(zlé trávenie, kasovite žlto oranžové stolice, plynatosť, celodenné skrkanie a prelievanie v bruchu)

Kožné (psoriaza, chronická balanopostitida, akné na tvári)

Sexuálne(žiadne libido, erekt dysfunkcie)

Proste celé zle keď sa toto všetko spojí tak ten život je peklo a nie je jediný deň kedy by mi bolo aspoň trochu dobre. Nemať rodinu tak sa už dávno odfaklim, nemám dôvod prečo žiť keď mi je stále zle.

ModraObloha

čau kaido, pišem tu asi po pár mesiacoch a zrovna vidím že si na tom furt rovnako.. chapem tvoj stav. Sam sa snažím dostat s dost podobných problémov. Ja neviem či som sa ta to pýtal ale spýtam sa znova. Ak chceš odpíš mi.

Ako sa stravuješ? Kludne mi to aj detailnejšie napíš.. Ja viem že lepok/pšenica mne fakt dobre nerobia.. zhoršuje sa mi mozgová hmla pri tom.. ak jedávaš nekvalitnú stravu tak si tým určite nepomáhaš.
Odporučil by som ti pracovať na tvojom metabolickom zdravý, doležitý aspekt toho celého je ako tvoje telo vníma hormon inzulín.. inzulinová rezistenica.. je to začiatok problémov.. ak vieš anglicky tak si skus napisat do youtube Dr Sten Ekberg, on to krásne vysvetluje ako inzulinová rezistencia ničí zdravie, poštuduj od neho videa..
Osobne by som ti odporučil Ketogenicku alebo Lowcarb stravu, to znamena - nizkosacharidová strava, nahradil sacharidy ako pečivo, sladkosti, čipsy, koláče, cestoviny inými druhmi - bezlepkovými a strážil si glykemický index.. to znamena do 50 gramov sacharidov a tie vhodne kombinovat aby tvoja inzulinova odozva nespôsobovala v tele výkvy krvneho cukru ktorý ak je vysoký spôsobuje zápaly a dalšie veci.. asi ti to pride ako kliše.. že strava.. ale ak si sa doteraz nesnažil tak to skús.. horšie ti nebude len lepšie a ak ti to nezabere vieš že tadialto cesta nejde.

Určite by som ti odporučil, neviem či ti doktori robili vyšetrenia a aké, ale chod do sukromnej laboratorie a sprav si nejake testy.. pečenové.. štitna žlaza.. nestojí to zas tolko a maš pokoj.. ja som si nedávno dal vyšetit štitnu žlazu a pečen, + dalšie veci ktoré možu spôsobovat mozgovu hmlu.. nestojí to vela a maš dobré informácie a možno aj smer ktorým sa vydať..

Chcem sa spýtat, čo všetko si už skúsil? Zmeny stravy - ako dlho si na tej strave bol, aky typ stravy. Doplnky vyživy - aky typ a či sa zlepšilo či nie. Očisty/Detox - aké a ako si sa po ních citil..

Poviem ti to takto.. doktori ti nepomožu.. musiš sám študovať a pracovat na sebe, nech to znie akokolvek neprijemne.. je to tvoj život, pre doktora si zakazník.. jemu je jedno ako sa cítiš.. aspon väčšine.. Určite ak maš klasicku stravu tak odporučam zmenit, napíšem ti aspon základne kroky čo približne by si mal.. ostatok je tvoje telo a si individualny takže si to budeš musiet doladiť.. Začni robiť očisty - klystír (vyplach hrubeho čreva ) môže pomôcť od toxínov, o to lepšie ak trpíš zapchou,hnačkou.. Očista pečene - najdi si nejake na nete.. je ich viac, kup si ostropestrec, pripade skus niečo ako šhankapraksalana čo je vyplach celeho traviaceho systému - než začneš najdi si postup a dodržuj to.. Mne osobne celkom pomáha pôsť.. to su len príklady.. ale ak nič nerobíš tak lusknutim prsta sa to nevyrieši.. preto ma fakt zaujíma akým spôsobom si zatial pristupoval k týmto problémom.. ja ich mam tiež roky ale furt niečo skušam lebo mi to proste nedá. Verím že aj ty.. možno nam stači vymenit si informácie..

Určite ti radím.. zlepšít trávenie.. uživaj na podporu trávenia byliny, horec,puškvorec,palinu, koreň pupavy, na trávenie jablkový ocot pred jedlom.. alebo Betain HCL.. podla mna si v deficite vitaminov a minerálov a maš oslabene orgány.. ja to mam rovnako.. depresie a aj neurologické problémy sú deficit .. či neurotransmiterrov alebo vitamínov.. nám pomôže len celkový pristup a zmena, tunak jeden krok je málo proste.. Pozri si niečo na tému Methylacia.

Nemám patent na pravdu, kludne čo ti píšem pre teba platit nemusí.. ale radím ti aspon postupuj postupne k tomu aby si sa mal lepšie. Kludne začni meditovat a zmenit vzorce myslenia, možeš ist inou cestou. Ale verím že máme šancu na dobrý život len musíme najst tu cestu k nemu.. postupnými krokmi.. je to process.. chybami sa učíš a ziskavaš informácie a posuvaš sa k cielu.

Strava - najhoršie v strave maš cukor a výrobky z neho.. cukrom myslím aj pečivo.. - sacharid. Logicky krok - vyrad najhoršie cukrové potraviny - sladke vody, sladkosti, slané veci, + to čo som pisal vyšie.. sleduj si glykemický index a jedz len pseudo oblininy a strukoviny v obmedzenom množstve. to je základ, dokonca aj ovocie je dosť presladené a neodporúčam ti ho... maximalne 1-2 za den aj to je moc si myslím. Je v nom fruktoza čo je asi najhorší sacharid a telo ho musi metabolizovat len v pečeni - Kukni si na nete videa - fatty liver and fructose alebo how to treatment fatty liver... V podstate je to niečo ako alkohol ked to mam trochu prehnať.. su tam ale aj prospešne látky čiže 1-2 denne..

Tuky.. rastlinné tuky vobec nejedz, plné omega 6 ktorých je všade prebytok a k tomu zoxidovaných, zohnaj si omega 3 zdroj - zo stravy je to tresčia pečeň, z doplnkov kravlitný je krill olej, inakšie stači aj klasicky rybí olej DHA a EPA formu. Kvalitné tuky = maslo,kokosový,olivový, bravčova mast zo zvierat ale len kvalitná inakšie len na smaženie ale ani smaženie neodporučam... avokádovy olej a palmový su tiež dobre..
bielkoviny .. no čo najkvalitnejšie a optimalne množstvo.. vajíčka su velmi dobre.. aj tuky v nich su velmi dobre..

Je toho viac nedá sa to zhrnut v kocke.. všetko zavisí aj na tebe toto je taky +- základ.. a ten upravuješ podla seba.. v podstate sa pohybuješ medzi ketogeným stravovaním a lowcarb.. a ješ kvalitnejšie potraviny..

Ešte na koniec vlasovu analýzu ak by si chcel.. možno maš prebytok tažkých kovov alebo deficit / prebitok minerálov...

Trochu je to pisane chaoticky... je to preto lebo je toho veľa..

Kožné (psoriaza, chronická balanopostitida, akné na tvári) - telo sa nestíha zbavovat odpadných latok normálnou cestou, ide to cez kožu.. ja mam tiež vyrážky na hlave. obličky pečen a hrube črevo podporit/čistit

gastro(zlé trávenie, kasovite žlto oranžové stolice, plynatosť, celodenné skrkanie a prelievanie v bruchu) - žlta stolica može znamenat že nefunguje dobre žlník pripade pečeň.. upchatý žlčovod, alebo nekvalitná žlč.. (žlč je tvorena pečenou z cholesterolu) Cholesterol maš hlavne zo saturovaných tukov.
zle trávenie - nedosatok kyseliny chlorovodikovej, pripade enzýmov.
ak maš vred neodporučam uživat betain hcl ani jablkový ocot.. zinok podporuje tvorbu kyseliny, neuživaj nalačno, dokonca zvyšuje aj libido, možno maš toxicitu medou.. ktora vytlačuje zinok, ale skor to vidím že si podvyživený, plynatost je nedostatnčné spracovanie potravy.. aj mne aj tebe treba dat dokopy tenke črevo.. - probiotika, probioticka strava, prebiotika.. zavisí od toho aj vstrebávanie živín a niektoré bakterie dokonca vytváraju určite látky ktoré naše telo nedokáže.

neuro príznaky(mozgová hmla 24/7, tlak na hrudi, zasklby, zakusovanie sánkou, niekedy tras, chróm únava, ťažké depresie)

Mozgová hmla.. Pôst mi ulavil od hmly najviac.. ale pôstovať neni lahke a treba mat aj niečo naštudované než začneš, Ketogenická strava tiež vedela pomocť dost.. Najhoršie to mam po sacharidoch.. hlavne väčšie množstvo.. Tu je možnosti vela.. sam neviem čo to spôsobuje u mna ale viem že z časti Nadobličky - oslabene nadobličky - stressom nevládzu a možeš citit chronicku unavu a aj mozgové hmly.. Tunak je dobre low carb stravovanie kde udržuješ nizku hladinu cukru počas dna ale cukor je potrebný.. pretože ak maš hypoglykému tak telo používa kortizol (hormon nadobličiek) aby sa hladina dala do normálu.. hypoglykémia je väčšinou dosledok hyperglykémie predtým ak si jedol jedlo bohaté na sacharidy.. preto je doležitý Gl. Index. Dalšie dôvody.. zápaly, hormony, možno chrbtica,
Depresie - u teba je to dôsledok, maš slabe trávenie a nemaš živiny, oslabene nadobličky ak maš tomu tiež nepomáhaju.. musiš začat relaxovať, Dost vedia pomôcť vitamíny B - kukni si tu Methylaciu zvlášt doležite možu byť B3,B6,B9 a B12 B9 a B12 najlepšie v ich aktívnej forme MethylFolát a MethylCobalamin, hlavne si zisti či maš slabu metyláciu alebo silnu.. v opačnom prípade niektré Bčka možu skor uškodiť pretože spomaluju methylaciu a ak ju maš už tak pomalu tak iba horšie.

Je toho sakra vela.. neber ma doslova, len ti tu píšem možne pričiny, u teba to može byt samozrejme ine, ale za preštudovanie nič nedáš.. Tiež som laik takže neviem všetko... je možné že depresia suvisí aj s nejakým nedostatkom neurotransmiteru alebo aminokyseliny..

Peggie26

ahoj ja som na tom tak isto viem :/ už sa stým učím žiť ja mam niekedy depresie a niekedy silnú úzkosť, ja ale nemám kožné problémi zasa mam len uplne riedke vlasy a nechty sa mi lámu priečne a neustalu neutupujucu pleseň na nohách. inak všetko sedí s tebou a to že nemám chuť a sex sa mi strieda s extremnou chuťou na sex .....je to na nevydržanie kvalita života 0... dnes sa idem spýtať na štítnu žľazu tak ti napíšem... lekári riešia všetko zvlášť ale isto je v tom jedna príčina