Ako nahradiť zub ?

Príspevok v téme: Ako nahradiť zub ?
nat1998

Ahojte, viem že možno týchto tém je tu strašne veľa , ale rada by som si prečítala radu od niekoho , kto sa možno vyskytol v podobnej situácií. Mám 22 rokov a trošku viac problémový chrup. Mám do kopy 4 mrtve zuby , 2 boli umrtvené tento rok , nie mojim pričinením. Chodila som k zubárovi , ktorý keď mi našiel zubný kaz a ošetril ho dal plombu to bolo v poriadku až kým som nešla k súkromnému zubárovi , ktorý mi urobil RTG ktorý ukázal hlavne čo sa deje pod plombami. A práve pri dvoch zaplombovaných zuboch nebol kaz dobre ošetrený a šíril sa pod plmbou k zubnej dreni a tak som bola nútená podstúpiť koreňovú liečbu. Jeden zub mám ošetrený a spevnený korunkou zatiaľ necítim ťažkosti a však pri druhom mi bola tak isto urobená koreňová liečba , ale zub sa polovične zlomil, zlomil sa nad kosťou ale pod ďasnom. Zub stále bolí aj po podstúpení koreňovej liečby. Moja otázka znie , či mám ďalšie peniaze investovať do koreňovej liečby a následne tento zub spevniť korunkou alebo by bolo vhodnejšie zub nechať vytrhnúť a nahradiť ho nejakou vhodnou alternatívou. Rozmýšľala som nad kovokeramickým mostíkom , len neviem či na tento radikálny spôsob nie som príliž mladá . Jedná sa o čreňový zub , ktorý nie je vidno ani pri úsmeve, len kvôli tomu aby som mohla jesť by som tento zub chcela mať plnohodnotný. Čo si o tomto myslíte?