Ahojte, chcem sa opýtať na možnosť zdravotného problému, pri turistike, prechádzke, pociťujem mdloby, tocenie hlavy, slabosť. Mam dlhé roky problémy s chrbtom, tuhnutie, bolesti, krk, hrudna chrbtica, pukanie v chrbte. Od toho mávam slabosti v hrudi podobne infarktu no nebol nikdy potvrdený. Ani nic ine vlastne. Takto pri každom pohybe mi skôr idu hlavou myšlienky co ak srdce, a podobne. Neviem ci to pripisovať psychike, srdcu, tlaku, chrbtu. Sú to dosť neprijmne stavy niekedy nadobúda pocit ako by som bol vytrhnúť z reality počas prechádzky akoby som nevládal a za chvíľu skolaboval. Ďakujem za možné rady. Pekný večer
Tlak? Psychika? Srdce? Chrbat?
keď sa hýbeš, potrebuješ viac vzduchu. pracuj na svojom dýchaní
vyhľadaj akupunktúru a začnite krčnou chrbticou
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
zisti si, aký máš pulz v pokoji a krvný tlak. Ak máš pulz vyšší v pokoji ako 85, môže to byť kvôli srdcu. Krvný tlak si zmeraj viackrát, aby si vedel na čom si. EKG Ti robili?
Inak to točenie hlavy akoby mdloby často pochádza práve z krčnej chrbtice. Z toho bývajú aj bolesti hlavy a podobne. Na krčnú a hrudnú chrbticu - hrudná chrbtica Ti spôsobuje tlak v hrudníku, alebo pichanie, treba cvičiť. Nájdi si na youtube ?: Cvičením proti bolesti. Hrudná chrbtica, Krčná chrbtica a pravidelne cvič podľa toho videa. Aj keď sa Ti zdajú cviky jednoduché a nenáročné, vhodne to rozhýbu a uvoľnia svalstvo. Okrem toho by si si mohol dať natierať chrbát nejakou konskou masťou, alebo masťou Diclofenac alebo Diclobene.
Ak si nemal v poslednom čase veľké stresy, nemusí to byť psychika. Teda ak aj je, len v takej miere, ako Ti fyzická nepohoda robí zle na psychiku.