Problémy s rodičmi

Príspevok v téme: Problémy s rodičmi
Meg445xx

Ahojte, chcem poprosiť o názor na vec hlavne tých, ktorí už z niečím podobným mali skúsenosť.

Ide o to, že moji rodičia berú túto pandémiu moc vážne aj keď už týždeň sú počty nakazených na Slovensku minimalne.

Zakázali mi navštevovať sa v príbytkoch mojich kamarátok a frajera ( hoc mám zachvilu 21, baba ).
A hlavným dôvodom prečo tu píšem a prosím Vás o radu alebo vašu osobnú skúsenosť je to, že otec môjho frajera s ktorým som už 3 roky ma cez víkend narodeniny organizuje oslavu v jednej chatke ktorú majú na víkendy a pozval ma tam, lenže problém je v tom že moji rodičia sú zarytý v tom názore že sa nemá navštevovať ( aj keď som u nich aj tak bola veľa krát, len tak aby o tom nevedeli )

A keď som im to chcela vysvetliť tak to bola len spŕška nervov zo strany rodičov a nepochopenie. Čiže komunikácia v tomto prípade nepomôže keďže majú svoj názor a nedá sa ani kompromisom ovplyvniť.

Takže moja otázka znie : Povedať im rovno že som pri mojom frajerovi doma už bola a že pôjdem aj na tú chatu či sa im to páči alebo nie ? Alebo im nehovoriť že som tam už bola a povesť im len že idem tam?

Lebo mám pocit že inak než hádkou alebo jasným povedanim si že IDEM tam a koniec sa to nevyrieši.

Ale bojim sa ako zareagujú keď im poviem narovinu že tam idem . Viem niektorí také problémy nemusia riešiť ale ja bohužiaľ musím.

Ako by ste to riešili vy ? Zdá sa vám moja situácia normálna alebo nie?

blueberryNN

V prvom rade im prestan klamat, ak si ich vazis. A to ostatne... Suhlasim s tvojimi rodicmi. Ale fakt, nezasluzia si, ze im klames. Koronavirus nie je vec nazoru, je to choroba, a udivuju ma dospeli ludia, ktorym to nedochadza, ako napriklad tebe. Je mi dost smutno. A luto tvojich rodicov. Myslim, ze by si sa mala od nich odstahovat.

Matyo

Hej choď na nejakú trápnu chatkovú párty a prines rodičom domov koronavírus, šak ti aj tak už lezú na nervy, tak im aspoň pomôžeš na druhý svet : ) Hlavne, že ľudí čo prídu na SK zo zahraničia nútia zostávať po ubytovniach a podobné blbosti, ale že domáci si robia čo chcú to asi nikomu nevadí...

richsasa

ja suhlasim s rodicmi, navstevy sa proste teraz maju obmedzit, na minimum, nie je bezpecne sa stretavat s ludmi, s ktorymi nezijes v jednej domacnosti. ak uz maju rodicia viac rokov tak detto, skus ich pochopit , ze maju obavu o svoje ale myslim, ze hlavne o tvoje zdravie

ahjajjaj

ahoj, tiež si myslím, že nejaká party je v čase koronavírusu veľmi nezodpovedné správanie a dávam v tom za pravdu rodičom. Iné je, že sa nesmieš stretávať s priateľom. Ak to je priateľ a nielen kamarát a stretávaš sa len s ním a nie s kopou iných ľudí, nevidím dôvod, aby si sa s ním, ako dospelá osoba nemohla stretávať. A on by mohol k Vám tiež prísť.

pepe542

Meg445xx...Problémy s rodičmi...zaujímavé...väčšinou to býva naopak...Problémy s deťmi. Máš zodpovedných rodičov, ktorý sa snažia ochrániť Ťa pred chorobou na ktorú nieje liek a jej následky sú veľmi závažné. Tým samozrejme aj seba. Dodržiavajú len odporúčania od odborníkov, ktorý tomu rozumejú.Ty si vo veku keď Tebou lomcujú hormóny, preto dávaš prednosť pudom a emóciám pred rozumom. Frajer sa možno zanedlho na Teba vykašle, ale rodičia ostávajú.Tak sa rozhodni. Skús používať najvrchnejšiu časť mozgu čím je šedá kôra.
Je to ťažké, ale človek musí byť pánom samého seba. Pudy a emócie sa aj tak budú tlačiť do popredia.

chamomile

najdi im clanky, ako sa ide ekonomika uz uvolnovat, od pondelka sa uz tiez nieco nove otvara, najdi im clanky o imunite a prospechu pobytu na slnku. niektori ludia su taki, stale zatvoreni doma, aj vasi tam patria?