kedy riešiť štítnu žľazu

Príspevok v téme: kedy riešiť štítnu žľazu
Peggie26

zdravím, chcem sa spýtať pred rokom som mala príznaky zvyšenej funkcie štitnej žľazy, bola mi zvyšena v testoch len trochu ale bola zvyšena bola som na sone a mala som tam uzlik lekáry povedali že to je v poriadku asi zo zuba....problémy pretrvavali ale nejak som sa snimi snažila naučiť žiť moje problémy pripisovali psychosomatike... je tomu rok a moje príznaky sa zhoršili potenie bušienie srdca zmatenosť uzkosť , vynechavanie menzesu, krutenie hlavy, nízky tlak zvyšene teploty tras hlavne ma trapy ta nervozita a silna uzkosť,,,, už by to mal lekar riešiť bola som u psychologičky ta mi povedala že nevidí žiadnu príčinu mojich uzkosti a zvladam to tak nemusím k nej chodiť že sa mam zamerať na telo.... objednala som sa ku gynekologovi tak sa chcem spýtať jeho ale už neviem no,...bojím sa že mi zasa povedia že psychosomatika a ako to už mam riešiť liekmi?

blueberryNN

Uzlik na stitnej zlaze? Suhlasim, mas byt sledovana endokrinologom. Plus na zaklade tvojich priznakov uz si mala byt k nemu poslana davno. Trvaj na tom, zdravie mas len jedno, tak si ho neznic.

Omen

Ak si bola nespokojná s endokrinológom, zájdi za iným. Ak si ten uzlík mala na štítnej žľaze, potom by si mala byť sledovaná, a to aj v prípade zvýšenej funkcie štítnej žľazy.

Peggie26

najhoršie že už lekárom neverím bojujem už rok s hroznými stavmi furt mi niečo je naozaj som si začala myslieť určite chvíle že si to namýšľam že som blázon... rozmýšľam že si dam spraviť vyšetrenia na vlastné náklady... pretože moji lekári vedeli aké mam príznaky vedeli aké mam vysledky a nič

antilooopa

sedí to na hypertyreózu, daj sa vyšetriť u endokrinológa, pošle ťa tam praktický lekár s výsledkami z odberu krvi.
Čo sa týka uzlíka-ak videli lymfatickú uzlinu v štítnej žľaze, tak mohla byť zväčšená reaktívne pri zápale zubov, či možného vačku na zube (toľko k tým zubom), ak videli uzlík, ten môže mať rôzny pôvod a rôzne sa prejavovať, to treba dôkladne dovyšetrovať u endokrinológa.
Gynekológ je ti v tomto nanič...

Omen

Peggie,
to, čo popisuješ, sedí na ochorenie štítnej žľazy. Gynekológ ti v tom nepomôže, musíš na vyšetrenie k endokrinológovi. Uzlík v žiadnom prípade nemá žiadnu spojitosť so zubami, môžeš mať zvýšený kalcitonin...