fóbia z lásky?

Príspevok v téme: fóbia z lásky?
nedokonala

Ahojte ludia, 2roky dozadu som mala vzťah môj prvý vážny veľmi som toho chlapca ľúbila všetko bolo premňa prví krát, citila som niečo čo nikdy predtým a bohužiaľ ani potom. Ešte dlhú dobu som naňho nedokázala zabudnúť. Odvtedy si nedokážem nájsť vzťah teda ja by som aj chcela ale neviem to. Vždy keď niekoho spoznám tak mám pocit že on je ten ktorého chcem, mám pocit že ho hrozne chcem ale vždy keď sa začne hovoriť o vzťahu alebo nebodaj začnem s niekým chodiť tak sa mi ten dotyčný citovo vzdiali, proste už knemu nič necítim, nepriťahuje ma a jediné načo každý deň myslím a jediné čo chcem je aby som toho chlapca vživote nevidela.

Omen

Svoj "prvý vážny vzťah" si mala v 13-tich? Potom sa nečuduj, že máš "fóbiu z lásky"! Ešte tak vedieť, čo je to fóbia, čo je to láska...

ahjajjaj

ahoj, skús to riešiť tak, že sa radšej dlhšie iba kamaráť. Fóbiu z lásky nemáš, len si po rozchode opatrnejšia a obozretnejšia a nedokážeš sa pozerať na vzťah, ako sa hovorí, s dôverou srdca. Myslím, že by si to všetko mala brať trochu ľahšie. Skamarátiš sa s niekým, párkrát sa stretnete, rozprávate a potom sa to buď posunie do bližšieho vzťahu, alebo nie. To budeš cítiť. Každá láska je iná. Tá prvá býva údajne najsilnejšia, ale odporúčam si prečítať od Ericha Fromma Umenie milovať. Hovorí sa tam o partnerskej láske nezrelej, zbožňujúcej, neracionálnej, keď je partner stelesnením všetkého, čo mne chýba, a nekritický obdiv k partnerovi, značná idealizácia. A potom je vzťah zrelý, keď si je človek vedomý vlastnej hodnoty a ohľadne partnera mu ide o to, nielen s druhým byť, ale spoznať ho a zdieľať s ním aj všedné dni, pričom si uvedomovať aj jeho nedokonalosť, spolu s vedomím, že ani Ty nie si dokonalá.