Nenávidím samú seba.

Príspevok v téme: Nenávidím samú seba.
Miaaaaa

Ahojte, chcem sa spýtať, či mal niekto niekedy podobný problém a podarilo sa Vám ho zvládnuť. Na začiatok musím povedať, že som asi najnevyrovnanejší človek na tejto planéte. Je to smutné, mám len 23. Tento problém mám od puberty, v jednom období to bolo celkom fajn, v tom čase sa mi podarilo zhodiť 18kg. S postupom času som začala priberať, cítiť sa zle, vyhýbať sa akémukoľvek fotoaparátu, zrkadlu. Až som si jedného dňa povedala dosť, a k dnešnému dňu som schudla 20kg. Krásne číslo, ak by sa mi niekto s takýmto niečim pochválil, vychválim ho do nebies. :) Ale ja ? Vôbec mi to psychicky nepomohlo, cítim sa presne tak isto, ako keď som s chudnutím začala. Nejde len o to, tiež mám problém s mojim veľkým nosom, nie dokonalou pleťou, zubami, vlasmi.... Pritom sú ľudia ktorí sú na tom oveľa horšie ako ja, a sú šťastní. Stále si pripadám tučná a škaredá, samozrejme že to čo si človek myslí sa odráža aj na zovňajšku. Všetci naokolo ma chvália, ako som schudla, ako dobre vyzerám ale ja to ani len nemôžem počuť. Mám pocit, že si zo mňa snáď robia srandu. S fotením už až taký problém nemám, občas sa mi podarí fotka, na ktorú sa zvládnem pozerať. ? Dokonca aj v zrkadle mi to už nepríde až také strašné, ale to všetko sú chvíľkové stavy. Potom som zas tam, kde som bola. Pre predstavu nosila som veľkosť 46, teraz mám 42. Príde mi že som schudla málo, samozrejme pokračujem ďalej ale stále sa veľmi zle sama so sebou cítim. Neviem čo s tým. Nepotrebujem byť modelka, chcem byť len šťastná a vyrovnaná s tým aká som. Rada nájdi si chlapa mi nepomôže, mám priateľa. V živote je toľko krásnych momentov, a môj pohľad na samu seba mi nedovolí aby som žila život naplno. Čo mám robiť ? Ako to zmeniť ? Ako sa vyrovnať s tým kým som ? Ďakujem za každú radu a názor. Prajem pekný deň.

storinka

prešla som si niečím podobným... chce to len čas, naučiť sa mať rada samú seba... nikto nie je dokonalý, ale každý je krásny svojím vlastným spôsobom :) môžeš mi kľudne napísať mail a vykecať sa :)

vandula

nechem, aby si to brala nejako si zle, no to najlepšie, čo môžeš teraz pre samú seba spraviť, je vybrať sa k psychiatrovi

ahjajjaj

ahoj, mohla by si sa obrátiť na psychológa a absolvovať psychoterapiu. A odporúčala by som Ti pravidelne cvičiť. Nie kvôli výzoru, ale kvôli psychike. Niečo také, čo rada robíš. Bicyklovanie, turistika. A aby si sa venovala svojim záľubám, tomu, čo máš rada.

antilooopa

Nenávidíš sama seba, alebo svoj zovňajšok? Lebo píšeš len o svojom výzore a hodnotíš sa len na základe výzoru. Píšeš, že si nevyrovnaná, ale tiež len kvôli tomu, ako vyzeráš, tak neviem...skús sa nad tým hlbšie zamyslieť-kde končí výzor a kde začínaš ty sama?