Zdravim ,
Skusim opisat svoj problem v skratke mam 29 rokov (muz).
Poslednu dobu mam dost casto arytmiu
Mam tento problem v podstate uz roky ale vzdy to bolo ze srdce mi poskocilo 3-5x do tyzdna nebral som to na zretel.
No posledne asi 2 tyzdne mi to robi dost casto, kazdy den par krat,
je to uz velmi neprijemne, bol som uz aj na ekg a zevraj je to v norme.
Zijem v zahranici a skor tu "uprednostnuju" domacich nez pristahovalcov tak sa mi zda ze ma odbili velmi rychlo co sa diagnostikovania tyka ...
Tak som si aspon kupil magnezium davam si raz denne jednu tabletu.
Ine ako sledovat sam seba mi nezostava cize som sa zameral kedy mi to srdce zacne "vynechavat" a skor vzdy sa to objavi po jedle, (najem sa a hned to zacne) trva to tak hodinku a potom to ustupuje az to skonci. Behom tejto hodiny mi to srdce vynecha aj 30x proste stale citim take tazke ako keby udretie nie do rytmu.
Mam to hlavne ked sedim najhorsie ked lezim, ked stojim alebo sa prechadzam je to ovela lepsie .
Tym sa chcem spytat ci moze mat na tento problem suvis to jedlo.
Dakujem velmi pekne za kazdu odpoved.
arytmia ?
Možno to bude aj tým, že si schudol, ja som tiež dosť a hlavne rýchlo schudla, keď som v strese, tak to ide samo dole. Ale myslím si, že je za všetkým stres, keď sa človek trocha upokojí, tak sa zlepši psychika a tým aj zdravotné problémy.
Horčík ti určite pomôže, dôležité je aby si mal v poriadku aj trávenie. Inak to pálenie tváre som mala aj ja, cítila som akoby ma zrazu obliala horúčava v tvári.
Nič no..stres nám ničí život, ale musíme to nejako zvládnuť, tak verím, že to bude OK
:)
(simka111) ahoj, dakujem za reakciu :)
No stale som natom istom tych 90% mi pridu tie arytmie po jedle.
Boli dva dni kedy to bolo ok , teraz posledne dni sa to zase zhorsilo
neviem comu to mozem davat za pricinu ale ako sa naobedujem (lepsie sa najem) to pride, citim palenie tvare zrychli sa mi tep cca (100/110)
potom zacne ta arytmia je to dost neprijemne ...
No ustupi to tak hodinu po najedeni a uz je dobre dost ma to znepokojuje... Ludia co poznam mi hovoria ze to moze byt koli tomu ze som tak markantne schudol, (zacal som sportovat) a zredukoval som vahu o 30kg nadol behom dvoch rokov, mal som priblizne 100kg teraz mam 68.
Keby som doma idem na vysetrenia hned len tu v zahranici su cakacky ku kardiologom aj dva mesiace .
Tak ako??? Je to lepšie ???
Ja si myslim že to spôsobil stres, nikdy som take problemy nemala, ked to zacalo mala som 24 rokov.. prešli dva roky a je to na 90 %preč... na vine môže byť aj štitna žľaza, vo veľkom strese sa rada ozve, alebo histaminová intolerancia.
Ja som užívala horčik v tabletách, ale nerobil mi dobre, tak pijem minerálne vody a snažím sa ho príjimať v strave. Bylinky na ukludnenie ako medovka a rumanček. Najviac mi ale pomohla zmena prostredia, presťahovala som sa a snažila sa tešit zo zivota.
Ahoj dakujem za odpoved
Myslis ze by to mohlo byt sposobene stresom ?
No po pravde posledne obdobie zazivam strasny stres,nakolko sa neviem dostat na Slovensko, ostal som v zahranici a dost ma to zoziera, stale myslim nato ako by som bol rad s rodinou ale neda sa...
A este k tomu mi pred dvoma tyzdnami zomrel jeden kamos strasne ma to zobralo a popravde sa mi ta arytmia pad dni nato ako zomrel ovela zhorsila tak neviem ci v tom mozem hladat suvis.
Neprežil si nejakú stresujúcu udalosť, ktorý by to vyvolala ????
Ja som mala pravdepodobne to isté, u mňa to ale vyvolal veľký stres, resp. až trauma, ktorú som nevedela spracovať....
Tiež mi srdce preskakovalo hlavne po jedle,nebola som u lekára, len na klasickej preventívke, bála som sa ako malá, že mi povedia nejakú chorobu srdca.
Mím tetániu a nízky tlak,vtedy som mala nedostatok dráslika, zle mi trávilo a tým padom sa to takto odrážalo,nemalo som akoby správne okysličenie...nezlepšuje sa to, keď sa ti grgne ?????
Inak zabudol som poznamenat ze tlak mam ok.
Meriam si kazdy den a mam stale v okruhu 120-130/70-80 pulz do 80.