Pomoc pri vysadzovaní návykových liekov (stilnox)

Príspevok v téme: Pomoc pri vysadzovaní návykových liekov (stilnox)
jani22

Ahojte ,pred dvomi rokmi som bol na liečení vo Veľkom Záluží. Odoslal ma tam môj psychiater na závislosti na liekoch frontin ,stinlox. Liečim sa u neho už asi 16 rokov na závislosti na alkohole (F10,5). Nepijem,ale ešte stále mávam niekedy halucinácie v noci.Môj problém je v tom že som si začal ale pred tromi rokmi zháňať na čiernom trhu lieky frontin 1mg a stilnox 10mg.Postupným navyšovaním som sa dostal na hranicu že na noc si dávam aby som zaspal 8 až 14 tabletiek stilnoxu,potom sa dobre vyspím a cez deň fungujem normálne.Ak sa mi nepodarí zohnať stilnox tak užijem cca 20 tabletiek frontinu 1mg.S toho frontinu som potom cez deň unavený a bez života ,preto uprednostňujem stilnox.Chcem sa toho zbaviť bez ústavného liečenia,sám doma.Viem že to treba vysádzať postupne ale neviem ako začať s akou dávkou dole.Bojím sa že pri prudkom znížení môžem dostať epileptický záchvat a keďže bývam sam nebude mi nikto na pomoci. Chcem si znižovať každý týždeň 1 tabletku frontinu dole,zo stilnoxom každý druhý týždeň 1 dole.Dá sa to aj rýchlejšie? poraďte, píšem preto lebo môjmu psychiatrovi to tajím,užívam aj tie lieky ktoré mi predpisuje aj on:kvetntiax200mg0-0-2,mirzaten 45mg 0-0-1,trittico 150mg 0-0-2,haloperidol 1,5mg-PP.stilnox1 alebo PP.(podľa potreby),tiapridal 0-0-1,Jeden známi mi odporučil že pri vysadzovaní tých liekov si mám dať predpísať Atarax a chloroprothixen 50mg.že to mi pomôže pri detoxe,ďakujem za prečítanie a teším sa na odpoveď.Inak mám 41 rokov a so slobodný mládenec.

jani22

Bol som na kontrole u psychiatra ale nedokázal som mu povedať pravdu koľko liekov za jeho chrbtom užívam.Chcem sa toho zbaviť sám v domácom prostredí.Postupne si chcem dávky znižovať,len nejak sa mi nedarí.keby mi niekto z Vás vedel poradiť liek ktorý by ma podržal pri vysadzovaní toho stilnoxu.Už 3 dni som užil večer len 5 liekov stinloxu a prespal som.mám čakať alebo ďalej znižovať?

Omen

Jani,
urobil si obrovskú chybu, keď si začal experimentovať s takýmito liekmi, to nie sú lentilky, tak teraz neurob ďalšiu. Musíš sa priznať psychiatrovi, čo si robil za jeho chrbtom a požiadať ho o pomoc so závislosťou. Počítaj s tým, že budeš opäť hospitalizovaný, čo je v tvojej situácii viac než vhodné, keďže musíš byť pod kontrolou v prípade potreby. Drž sa!

jani22

To že klamem psychiatra je pravda,myslel som že mám vymyslený celý príbeh.Ospravedlňujem sa Vám.Pri následnej kontrole sa mu priznám.Musím získať odvahu na to sa pripraviť,lebo za tie roky čo k nemu chodím máme dobré vzťahy.