Vyšetrenia v čase koronakrízy

Príspevok v téme: Vyšetrenia v čase koronakrízy
Crimson

Zdravím. Všetkých nás už zrejme viac či menej zasiahla táto koronakríza a zasiahla vo veľkej miere aj zdravotnú startostlivosť - vraj sa odkladajú plánované operácie, preventívne vyšetrenia a riešia sa len akútne stavy. Keďže nevieme úplne presne predvídať vývoj situácie a takéto "fungovanie v obmedzenom režime" môže trvať mesiace, rok (?), chcem sa vás opýtať, ako riešite svoje zdravotné problémy, ťažkosti, ktoré sa povedzme nejavia akútne, ale bolo by dobré ich čím skôr riešiť? Resp. akú máte skúsenosť s poskytovaním zdravotnej starostlivosti pri problémoch, ktoré nesúvisia s Covid-19? Či už sa jedná o preventívne vyšetrenia, gynekologické ťažkosti, tráviace problémy - endoskopické vyšetrenia, jednodňové operácie alebo aj zložitejšie operácie... Bolo vám odporúčané odložiť problém na neskôr (na neurčito) alebo ste vyšetrenia bez problémov absolvovali? Záleží to od pracoviska? Konečne som sa odhodlala tohto roku absolvovať určité vyšetrenia a vyriešiť tak svoje problémy. No teraz váham, či tieto záležitosti odložiť (s tým, že neviem, na ako dlho a môže sa stať, že problém bude rok zametený pod kobercom) alebo si povedať "idem- riešim!" aj napriek epidémii. Ďakujem vám všetkým za vaše postrehy a skúsenosti. Je to nová situácia pre väčšinu z nás.

me_myself

Treba zavolat konkretnemu lekarovi ci ta s danym problemom zoberie. Ja som u lekara bola. To co sa teraz budeme tvarit, ze okrem covid19 ine ochorenia zmizli?

ahjajjaj

ja mám tiež neakútne vyšetrenia, ako kontrola u očného lekára so sebou aj s dcérou, potom ja k neurológovi. Všetko odkladám na neskoršie obdobie. Treba vyčkať vrchol pandémie u nás koncom júna, a v septembri sa už podľa mňa pohnú veci vpred.

philips

S tými operáciami by som bol dosť opatrný, je málo krvi a keď príde akútna operácia, tak bežne berie 5 až 6 konzerv, čo je veľa. Ak budeme operovať aj to, čo sa dá odložiť, tak nebudeme schopní pokryť potreby akútnych operácií.

majuskad

no ja som pocula, ze to uz pomaly chcu povolit, aj operacie. takze si myslim, ze uz to bude cim dalej tym lepsie.