Stužková

Chrisiana

tak to máš veľmi zlé info, svadba o toľkých ľuďoch ako budete aj na stužkové by tiež vyšla okolo 8 000€ a možno aj viac

buducamamina

Ale stuzkovu to mas tiez slavnost s minimalne 100 ludmi, takze uplne v pohode to moze vyjst tolko...A isto ste dohodnuty tak, ze ak nejake peniaze zvysia, tak vam ich vratia alebo si za to zorganizujete este nejaku chatu...

Janna478

My sme sa tiež takto 4 roky skladali a potom sme mali parádnu stužkovú so všetkým čo k tomu patrí. To sa ti len zdá, že je to veľa peňazí ale prenájom sály niečo stojí, jedlo niečo stojí, výzdoba, dj, kameraman, fotograf, atď. Takže byť tebou to neriešim a skladám sa.

ahjajjaj

Určite Ťa nevyjde svadba lacnejšie ako 400 eúr. Mysli na poplatok za prenájom miestnosti, za hudbu, za pohostenie pre pozvaných pedagógov, za stužky, a pod. Inak Vás má triedny učiteľ presne informovať v 4. ročníku, na čo sa minulo koľko, a zo zvyšku si môžete dať trebárs dozvuky po stužkovej, nejakú triednu akciu, ak Vám dačo vystane.

vanes11

no to si len ty myslíš, ale kľudne to tak môže výjsť. veď to máš tiež veľa ľudí a plus ešte platíte aj rodičom a aj učiteľom. takže to sa len zdá, že je to kopu peňazí ale veľa dáte len na jedlo a pitie.

me_myself

Urcite si over, kde budu peniaze, ktore si setrite. Aby sa nahodou nestalo, ze niektora spoluziacka s nimi zdupka na Kubu. Ak si dokazes setrit, tak mozno si ich odkladaj sama doma.
Stuzkovej sa vobec nemusis zucastnit. Nie je to povinne a peniaze urcite vyuzijes lepsie.

ahjajjaj

ahoj, je správne, že už teraz zbierate peniaze na stužkovú. To, čo sa neminie Vám bude vrátené, neboj sa. Na stužkovej by sa patrilo byť, aj keď si introvert. Ak máš priateľa, pozvi aj jeho, a keď nie, tak najlepšiu kamarátku, s ktorou si fajn pokecáte.

a_drika

A chcem sa ešte opýtať či je nutne sa toho zúčastniť .
Ja osobne tých ľudí nemusím a som strašný introvert . Vôbec sa takých akcii nezúčastňujem pretože sa necítim dobre a je mi to extrémne nepríjemne + mi je ľúto tých vyhodených peňazí za ktoré si viem predstaviť dobrý štart do života ??‍♀️.