Koktavosť, samota, beznádej

Príspevok v téme: Koktavosť, samota, beznádej
Saddy

Ahoj, pomohlo vám niečo... ? Na koktavosť.... okrem logopéda atď.... už neviem ako ďalej.... cítim sa byť sám.... cítim sa strašne... mám aj depresie už z toho všetkého, neviem ako sa dostať z tej pasti.... môžme si aj písať cez messenger :) alebo ako chcete.... budem rád za pomoc... mám 20 rokov....

olivara

Co tak to skusit prijat? Ja poznam chalana, ktory kokce a uz to neriesi, ma normalne kamaratov, zije si normalny zivot, dokonca aj priatelku ma. Ked sa prestanes kvoli tomu zbytocne obmedzovat tak si najdes aj ty priatelov

erikakika

Ahoj. Veľmi dobre viem o čom hovoríš. Mám 23 rokov a od detstva sa zajakavam. Niekedy je to lepšie, niekedy horšie. Často sa mi kvôli tomu niekto vysmieva. Sú ľudia, ktorí sa so mnou nechcú ani rozprávať, pretože nechcú počúvať to, ako sa zajakávam. Pred druhými sa robím, aká som silná, ale pravdupovediac niekedy po večeroch plačem, pretože ma to trápi. Chodila som k logopédovi a na jeho odporúčanie aj na jógu. V poslednej dobe je to s tým zajakavanim horšie, pretože už cca rok sa snažím nájsť prácu, ale zatiaľ bezúspešne. Chcela som aj zamestnať , ako predavačka, ale v mojom prípade by to nebolo možné, pretože predavačka musí mať dobrú komunikáciu.
Hlavne sa pokús na to nemyslieť mne to väčšinou pomáha. Ak by si mal niekedy čas pozri si film"Kráľová reč" možno ti pomôže.

ahjajjaj

ahoj, myslím, že koktavosť je typom neurózy, a logopéd pri nej dokáže málokedy pomôcť, lebo jemu ide len o to, kontrolovať sa pri reči a správne dýchať, a nedokáže liečiť samotnú neurózu a neistotu, ktorá koktavosť vyvoláva. Preto by som aj Tebe poradila, aby si na to vôbec nemyslel. Ak sa niekto zajakáva, neznamená to, že by bol menej hodnotný človek v spoločnosti, a bolo by dobré si to uvedomiť. Tiež počet a kvalita medziľudských vzťahov nezávisí od toho. Navrhla by som Ti, aby si sa viac venoval napr. svojmu telu. Začni posilovať, naberať svaly, dvíhať činky, cvičiť. Okrem toho si nájdi nejakú záľubu, ktorej sa budeš venovať. Napr. čítanie kníh, filmy, oprava bicyklov, dačo majstrovať a pod. Tomu sa venuj takým spôsobom, že sa z toho tešíš. K tomu pridaj na každý deň nejakú maličkosť, ktorou potešíš rodičov alebo členov domácnosti, s ktorými žiješ, aby si pomohol. Napr. umyť otcovi auto, vyniesť smeti, povysávať, uložiť dačo a pod. Tým pádom získaš: 1. uznanie rodičov, 2. pekné telo a postavu - ono to potrvá asi 3 mesiace kvalitného tréningu, a sebadôveru a zvýšenie sebavedomia, že si to dokázal/a. Záľuba, ktorej by si sa venoval/a Ti tiež prinesie radosť. Zvažovala by som si napr. aj zaobstarať si s dovolením ostatných členov domácnosti nejaké domáce zvieratko. Ja mám napr. škrečka. Kúpila som si ho na narodeniny. :-))