Ako urobiť dobrý prvý dojem?

Príspevok v téme: Ako urobiť dobrý prvý dojem?
Natinati

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať či tu nemá niekto podobný problém alebo či by mi nevedel niekto poradit- ide o to, že mám pocit že mám problem s rozprávaním sa s ľuďmi. Mám na mysli ľudí ktorých veľmi dobre nepoznám, s rodinou a blízkymi priateľmi nemam problém, lenže ako normálne v každodennom zivote prichádzame do kontaktu s rôznymi ľudmi, tak je to aj u mna a neviem akým spôsobom mám hovoriť, a čo vôbec hovoriť. Neviete mi poradiť, aké témy používať alebo pripadne čomu sa vyhýbať, ako zapôsobiť, pretože si myslím že prvý dojem je dôležitý, no mne sa s tým práve nedarí a potom to dopadne sklamaním. Mám na mysli aj take situacie ako napriklad ked som vonku s kamarátkou a stretneme jej známych kamarátov, neviem čo povedať, pretože si myslím že stáť tam ako stĺp tiež nie je dobrá cesta, naviac ak sa s tým človekom naozaj chcete začať priateliť. Ďakujem za rady:)

chamomile

Ak si taky typ, tak je zbytocne sa hrat na nieco, co nie si, pretoze to vyjde najavo neskor. Niektorym sa urcite pacia take baby, ako si ty.

mmmonic

Myslim, ze najväcsi problem je v tom, ze si sa na to az moc upäla. Chces silou mocou zapadnut. Bud taka aka si. Ked mas chut mlcat, mlc. Nemusis za kazdu cenu nieco hovorit.

Hhah

Mne napríklad nikdy nevadilo, ak som stretla kamarátku a tá druhá sa iba prizerala, pokiaľ som videla v jej očiach záujem. Prosto niektorí ľudia sú viac počúvači, ako aj ja. A treba to akceptovať a nie silou mocou chcieť byť človek, čo veľa kecá, alebo vie kecať.

Jedna vec je sa vyrovnať teda s tým, že nie som moc komunikatívny človek, a druhá vec je, že ako nabrať sebavedomie?
To ide často krát z vnútra a narastá posstupne, ale treba sa tejto stránke venovať a nečakať postup bez práce na tom.
Človek keď si nájde niečo čo má rád a vwnuje sa tomu, vie nabrať pohodu a potom mu je jedno, či má nedostatok v komunikácii. :-) Ja som rada, aká som, aj keď som chronicky chorá. :)

Janna478

Presne to som chcela aj ja napísať, že treba byť hlavne sám sebou a keď máš jednoducho človeka zaujať, tak ho zaujmeš predovšetkým tým, že budeš sám sebou a nie sa na niekoho hrať a pretvarovať sa!

lavila

..podla mna je podstatne naucit sa byt sam sebou. Pytat sa len na to, co ma zaujima. Hovorit o tom o com chcem a pod. Nesilit to.

martinaZV

Podla mna je dolezite sa hlavne zaujimat o toho druheho, spytat sa na konicky, na pracu, atd. Tych tem je dost vela