Nespavost

Príspevok v téme: Nespavost
Lyla123

Prosim o nazor. Uz cca mesiac nemozem zaspat. Zaspavam o 2-3rano. Ale uz ked zaspim tak spim kludne do 10tej, iba par krat sa stalo ze som sa v noci zobudila. Skusala som vsetko doslova vsetko. Viem ze mam problem co sa tyka myslienok. Strasne na vsetko myslim a potom koniec spanku. Ale zase cez den by som kludne zaspala aj s tymi myslienkami. Ale v noci snimi nezaspím. Do tej cca 18tej som unavena ze padam doslova na tvar ale jak idem spat ako praveze vtedy by ma prebralo a mam energii kopu...kavu nepijem ani cierny a zeleny caj. Skusala som sport, unavu, citanie, nejest nic aj jest pred spanim a uz aj opit sa (to bolo este horsie zaspala som o 6tej rano) ze co moze aspon trochu na mna zaberat a od toho sa odbit. A aj ked zaspim a spim aj dlhsie stale som unavena, slabá a nevladzem. Stale vstavam o 6tej rano v robote do 8mej vecer a sj tak nic. Teraz som dkma lebo sme zavrety a je to rovnake. Neviem ci je to tymi myslienkami ale toto som v zivote nemala. Chodila som spavat okolo 21:00 a krasne som zaspala do par minut. Mam 26 prosim o radu nie blbe pripomienku. A poprosim aby pisali hlavne ludia s podobnym problemom.

Lyla123

Dakujem pekne. Konecne niekto normalny. Mas pravdu nemam sa preco obhajovat ale aspon som dala do povedomia ze nevyspavam a mam ten rezim lebo rano musim vstavat. Uz boli aj caje a lieky na spanie a nic tie ma viacej prebrali. Teraz by som kludne spala jak babatko. A pride vecer a koniec.

Lyla123

Ale ty stale nerozumies? Chodila som do roboty kazdy jeden den vstavala som o 6tej rano v robote som zacinala 7:20 a koncila som o 20:00 v piatok sobotu do 22:00. Normalne som chodila spat okolo 21-21:30! V piatok sobotu o cca pol noci.! A uz vtedy som mala problem zo zaspavanim. Cca tyzden a pol uz v robote som mala tie problemy!! Ze som chodila okolo 2rano spat a rano o 6tej vstavas v robote som bola ako mumia.!! Takze treba citat...lebo uz to pisem treti krat! A do 10tej som spala 2krat. Lebo som uz nevladala.!! Teraz ked som doma vstavam cca o 7mej, lebo mam povinosti!

Omen

Základný predpoklad spánku je dodržiavať spánkovú hygienu, ako tu už bolo spomenuté!!! Skús si pridať meditácie, čaje a suplementy na ukľudnenie a mal/mala by si vyhľadať aj pomoc psychológa.

me_myself

Pisat ti praveze budem. Ak mas problem s nespavostou, mas mat pevny rezim a nie si len tak vyspavat do desiatej, len preto ze momentalne nechodis do roboty. Ked budes toto dodrziavat a stale bydes mat problem, mozeme sa potom bavit co dalej ......

Boogie

Neviem ci ti to pomoze, ale existuje viacero sposobov, ako clovek dokaze skludnit svoju mysel, dokonca sa da dosiahnut aj stav bez myslienok.
Dolezitu podstatu v tom celom zohrava tvoja pozornost a ako velmi sa s tymi myslienkami identifukujes.
Cim vacsia identifikacia, tym sa myslienky viac prezivaju a tym padom aj viac ovplivnuju tvoj zivot.
Skus ich len pozorovat a nedavaj im prilis velku pozornost, cim menej pozornosti im das, tym menej ta budu ovplivnovat.

Lyla123

Treba si precitam s porozumenim cele. Do roboty vstavala som kym neprisla corona o 6tej rano!!!!! Robila som do cca 20:00 do 24:00 a aj tak som nemohla zaspat. Takýchto ludi zboznujem ako si ty. Hned odsudit.. zbohom. A nepis uz.