Vyhádzané pery a jazyk

Príspevok v téme: Vyhádzané pery a jazyk
Barbor2451

Dobrý deň, včera som si všimla že sa mi vysiala horná pera hlavne drobnými bodkami niekde dokopy tvoria skôr flaky ,nebolia ale mám uplne popraskané vysušené pery , na jazyku sa mi tiež vytvoril povlak a na bokoch jazyka vystúpené biele útvary akokeby flaky ,ked si na ne pritlačím cítim to akokeby podráždené , v poslednom čase som brala antibiotiká a lieky , mohlo by to to byť aj z toho ?
prikladám fotky , za všetky odpovede dakujem

simka214

povedala by som, ze to mas z tych antibiotik. treba ich podla mna viacej hydratovat a ked sa ti telo vycisti od liekov, tak to podla mna prejde aj samo

Omen

Spýtaj sa tam, ale nechaj si poradiť od FARMACEUTA vzhľadom na možné kontraindikácie. Ak budú len na predpis, musíš sa obrátiť na svojho lekára, a ten ti ho vystaví elektronicky. Dobre si zapamätaj názov lieku, ktorý ti to spustil a už NIKDY ho neuži!

Barbor2451

Ďakujem pekne za odpoveď dnes som bola u zubára tak isto povedal ze to z antibiotík zrejme mam , a na tu kandidozu su bezne dostupné lieky alebo treha ich na predpis ? Ďakujem krásne

Omen

Barbor,
je to orálna kandidóza a spôsobili ti to lieky, ktoré si brala. Musíš si nasadiť antimykotiká, aby si zabránila ďalšiemu množeniu kvasinky a zároveň odstránila aj povlaky.

ahjajjaj

ahoj, je celkom možné, že antibiotiká Ti oslabili imunitný systém, a extrémne suché pery a výsev na jazyku a na perách je z toho. Odporúčam natierať masťou s obsahom propolisu. Najdôležitejšia je však liečba vnútorná 3 x denne vitamín B forte, kým to svrbí a kým je to veľmi červené, neskôr postupne uberať 2 krát denne a týždeň po zmiznutí len raz denne. Okrem vitamínu B odporúčam aj užívanie vitamínu C -500 alebo C-1000. Mala som podobný problém a zahojilo sa to. Pery často natierať propolisovým balzamom na pery (ak by to štípalo, znamená to alergiu, a potom infadolan mastičku na suché časti a fungicidin na ranky na perách. Všetko voľne predajné v lekárni.