Jogurty pri diete

Príspevok v téme: Jogurty pri diete
danas

Chcem pocut vase ohlasy a rady na temu jogurty pri diete. Chcela by som troska schudnut, no jogurtov sa neviem zbavit. Preto sa vas pytam, ci musim jest LEN nizkotucne jogurty, o ktorych som sa dopocula, ze su obohatene o rozne latky, ktore telu velmi neprospievaju. Zo vsetkych jogurtov mam najradsej Activiu (tvarohovu alebo s inymi prichutami, len nie Activiu kyslu). Mozem i nadalej tieto jogurty (typu Activia) konzumovat? Za vase prispevky vopred dakujem. :)

lucinda24

Ale ved to si schudla 32kg, ked si mala 150 predtym, to ta nemotivuje ked vidis ze to ide? pridaj pohyb, ryby, zeleninu ovocie, bielkoviny .... napis co si dnes jedla nech mame predstavu :)

Siuska123

AHO.MAM 17 ROKOV A WAZIM 118KG.WIEM HROZNEE.PRED ROKOM SOM MALA 150 KG NOSCHUDLA SOM Z 90 DNOWEJ DIETY.4-6 TYZDENNE SOM CHODILA DO FITKA .RYCHLO SOM SHUDLA NO NIKDYTO NEDOTIAHNEM SSPON NA TYCH 90KG LEBO SOM LENIWA.TERAZ ZNOWA JEM ZDRAWO 5X DENNE WELA ZELENINY ,PO 5 NEJEM A KAZDY DEN SI DAM NA SKOLSKOM DWORE NARAZ 10 KOLECOK,NO NEJAK NECHUDNEM....PRECO???????PORADTE MI....

ivuša

jaja, ked sa budem drzat toho cisla, co mi vyslo tymi zahadnymi vypoctami, budem urcite chudnut, lebo asi vacsina ludi, neelzi doma v posteli, ale vykonaav aj postranne aktivyty, takze ak si chce clovek udrzat hmotnost, tak by mal papat nieco nad ramec toho...no a na chudnutie staci drzat sa cisla a kila pojdu dole... ale ten vypocet sa mi velmi lubi :) eset som sa k nicomu podobnemu nedostala

mischel

ahoj,asi pred 6mesiacmi sa mi podarilo schudnut 10kilo a od vtedy si vahu udrzujem.ked som vsak drzala dietu-ak sa to tak da nazvat,pretoze nebola to dieta v pravom slovazmysle,ale skor som sa zacala stravovat zdravsie.no vtedy som jedla hlavne bielu neochutenu activiu,nie je najchutnejsia,ale skus ju osladit napr.lyzickou medu,alebo si do nej pridaj cerstve,ci susene ovovie....moznosti je vela,ale hlavne bude,ze v nom nebudes mat pridane ziadne konzervanty a hlavne ziadny rafinovany cukor,ktory moze hlavne za nadvahu.
skus napriklad ranajky typu:biely jogurt(activia)+cerstve ovocie podla chuti/sezony a k tomu napr.celozrnne keksy ci musli-je to vyborna kombinacia a uzasne chutna!skus vyskusat...a neskor ak sa to tato chut bude zunovat skus si do nej mozes pridat par lyziciek tvarohu-napr. rajo a hned ziskas vyrobok podobny tvaroh.jogurtom,len ovela zdravsi:))

slecna_xy

ja jem pravidelne na ranajky jogurt aj ked chudnem a myslim, ze je to urcite super zdroj bielkovin a kvalitnych tukov..lepsie ako sa krmit neakymi dietnymi somarinami...jogurty 4ewer:D

jaja

To čo možno ešte nepoznáte, je vaša skutočná " metabolická výkonnosť " - rýchlosť zužitkovania a spalovania kalorií. Prečo je toto číslo tak dôležité? Pretože jediný spôsob ako schudnúť, je spáliť viac kalorií ako ich prijať. Pokiaľ budete poznať svoju metabolickú výkonnosť, budete o krok bližšie k dosiahnutiu svojho cieľa v hmotnosti - úbytok, udržanie alebo prírastok - k tomu čo ste si vždy priali.
Existuje viac spôsobov ako vypočítať Basal Metabolic rate (BMR - základná metabolická výkonnosť) a Aktive Metabolic Rate ( AMR- aktivnma metabolická výkonnosť)Pokiaľ nemáte svojho trenéra alebo iného fitness experta, aby vám pomohol vypočítať vaše BMR, môžete použiť známu Harris-Benedict rovnicu:
MUŽI:
66+(13,7xváha v kg)+(5xvýška v cm)-(6,8x vek v rokoch)
ŽENY:
655+(9,6xváha v kg)+(1,8xvýška v cm)-(4,7xvek v rokoch)
vaše BMR vyjadruje, aké minimálne množstvo kalorií vaše telo každý deň potrebuje, aby mohlo správne fungovať( tep, srdce, dýchanie a kolobeh krvi)ke´d ste v kľude počas odpočinku. To znamená, koľko kalorií váš organizmus potrebuje, aby mohol jednoducho fungovať 24 hodín bez mimoriadnej námahy a vydania energie.
Vaše AMR je vyjadrena ako BMR plus pridané kalorie, ktoré potrebujete, každý deň k základnému pohybu a aktivite. Pretože vaše AMR sa mení na základe stupňa vašej aktivity, bude vyšší vždy, keď budete aktívnejší. K výpočtu vašej AMR vynásobte vaše BMR podľa stupňa aktivity:

veľmi nízky: 1,3/muži i ženy
zahrňuje dennú aktivitu ako je varenie, žehlenie, riadenie a státie

nízky: 1,6-muži / 1,3-ženy
trochu viac aktivity, ako je golf, chôdza rýchlosťou 5km/h, starostlivosť o dieťa, upratovanie

stredný:1,7-muži / 1,6-ženy
cyklistika, tenis, tanec, korčuľovanie, chôdza rýchlosťou 5,5-6,5km/h

vysoký: 2,1-muži / 1,9 ženy
basketbal, futbal,horolezectvo, areobic

Keď už viete svoju základnú i aktívnu metabolickú výkonnosť, mali by ste vedieť, ako ju aplikovať v bežnom živote. aby ste si udržali hmotnosť, váš denný príjem kalorií by sa mal rovnať AMR (+/-100kcal). Pokiaľ budete prijímať viac kalorií, než je hodnota vašeho AMR, budú sa vám tieto kalorie naviac v tele ukladať v podobe tuku - či už budú z proteinov, uhlohydrátov, tuku či alkoholu - a budete musieť priberanie zastaviť.
Pokiaľ je vašim cieľom chudnúť (bežne a účinne ) behom dlhšej doby, mali by ste jesť dostatok kalorií - každý deň najmenej v hodnote rovnajúcej sa vašej BMR.
Ale ak začnete po dlhšiu dobu prijímať o veľa menej kalorií než je vaša denná potreba, potom vaše telo zníži svoj metabolizmus a začne si ukladať energiu na prežitie a nevyhnuteľne " požierať " svalovú hmotu
Vaša AMR sa bude každý deň meniť podľa stupňa vašej aktivity. prepočítajte vašu BMR po každých 3kg ztráty hmotnosti, pretože sa pri chudnutí bude meniť.

Martin_242

Len vyvážená a pestrá strava môže byť základom pre proces chudnutia.
dada21 ešte by si mi mohla napísať, ako často a čo a v akom mnôžstve bežne jedávaš.
Čím viac informácií budem mať, tým skôr Ti budem vedieť pomôcť.
Svaly sú tažšie ako tuk, to je pravda, preto sa treba nielen merať, ale i vážiť.

kyblik

dada pretoze svaly su tahsie ako tuk tak vyskusaj si zmerat v cm objem a uvidis ze mozno tym cvicenim sa ti odburali tuky a trosku si si spevnila postavu tak preto sa ti vaha nehybe:)
ale necham to na odbornika on ti to lepsie vysetli aj ja by som si btw nechala poradit;)

Martin_242

dada21: Potrebujem vedieť Tvoj vek, výšku, váhu a či máte obezitu v rodine (mama, otec, súrodenci), a či si bola silnej postavy už od detsva.
Neboj sa, vždy je riešenie.
Jedine obezita zapríčinená poruchou štítnej žľazy sa naozaj ťažko prekonáva.