Moze to byt nieco vazne?

Príspevok v téme: Moze to byt nieco vazne?
Lucc a

Dobry den, chcela by som sa poradit ohladom mojej situacie. Mam 25 rokov a som (resp bola som) priemerne sportovo aktivna (hodina trening 3x do tyzdna) plus ine aktivity, mam vsak sedavu pracu. Zaciatkom februara som zacala sem tam mat pocit, ze sa nemozem uplne zhlboka nadychnut, ako keby mi nieco tlacilo na branicu/pluca. Pred takmer mesiacom (zaciatok marca) mi po treningu prislo zle, mala som zavrate a tlak na hrudi, na co mi bola privolana zachranka. Z vysetrenia na pohotovosti (krv, moc, tlak, EKG a sono brucha) nic nezistili, resp výsledky boli ok. Dostala som odporucanie na dalsie vysetrenie u obvodnej doktorky a EKG holter. Nakolko je momentalne ina (covid) situacia, doktorka ma na ine vysetrenia nemoze poslat tak mi zobrala len krv (po 3 tyzdnoch od pohotovosti) vysledky boli ok a doktorka mi len odporucila to proste nejak so sportom neprehanat, dat si nadalej klud.
Po 2 tyzdnoch doma (este pred vysetrenim u obvodnej) v kludovom rezime som sa chcela trocha rozhybat tak som si lahko, asi na pol hodku zacvicila, po com sa cela situacia opakovala - tlak az palivy na hrudi, pocit na odpadnutie - nejak som to predychala a nakoniec to preslo. Odvtedy mam vsak stale pocit ze sa neviem zhlboka nadychnut, po nejakej aktivite (len prechadzka alebo vykracanie schodov) mam zvyseny tep, ktory vyskoci aj na 110. Ked si tep nahmatam, citim ako keby niekedy vynechal a potom nasleduje ako keby silnejsi uder, skoro stale citim akoby mi srdce bilo 'nahlas' v hrudi alebo krku. K tomu sa objavi sem tam nechutenstvo, slaba bolest hlavy alebo hnacka. Stretol sa tu niekto s tymto alebo podobnym problemom? Co by ste odporucali v tejto situacii? Kedze mne doktorka povedlala ze to je ok a ze aj tak mi ine testy nemozu spravit premyslam ze by som kontaktovala nejaku sukromnu ambulanciu kde si za vysetrenia aj priplatim.

lantalia

Tieto problemy casto vychadzaju z chrbtice, tam treba nejako zakrocit. Pravidelne cvicit na chrbticu, skor cvicenia ako pilates, joga, sm system.

Omen

Máš problémy s chrbticou: krčnou, aj hrudnou. Lekárka ti dala fundovanú radu, nebolo by od veci, keby si sa ňou riadila + suché teplo na chrbát...

ahjajjaj

mne to pripadá ako záchvat angíny pectoris.Pozri si toto: www.tvojesrdce.sk,
Nepíšeš o tom, aký máš tlak krvi, aký máš cholesterol. Druhou možnosťou by mohla byť srdcová neuróza. Pri nej žiaden fyzický laboratórne merateľný jav nie je prítomný. Ešte ďalšia možnosť môže byť nerv hrudnej chrbtice. Kúp si masážnu mastičku - voľno predajné v lekárni, a keď si na chrbtice nájdeš bolestivé miesto, jemne ich rozmasíruj.
Kým nepominie situácia okolo korony a nemôžeš absolvovať ďalšie vyšetrenia, môžeš cvičiť ale len jemne, a pozri si cviky na hrudnú chrbticu. Ak máš možnosť, odmeraj si viackrát krvný tlak, a pozri si v lekárskych záznamoch výsledky z krvi, aký máš cholesterol. Ak by Ti nič nenašli, odporúčam neurológa alebo ortopéda, a RTG , alebo CT chrbtice. Najpresnejšia je MR chrbtice. Keď Ti vyjde vo všetkom, že si top zdravý, je to psychickej povahy, ako reakcia na stres a psychickú záťaž.