Nafukovanie.

Príspevok v téme: Nafukovanie.
Kris_25

Ahojte. Je tu niekto kto ma problém s nafúknutým bruchom? U mňa je to hrôza. Som nafúknutá vlastne neustále, ani to nemá spojitosť s jedlom, hneď po zobudení som ako balón. Tlačí ma všetko oblečenie a celkovo necítim sa uz vôbec atraktívna, keď neustále vyzerám ako tehotná. Samozrejme na gastre som už strávila kopu času. Liečila som sa na helikobaktera. Potom mi zistili potravinovú intoleranciu, kvoli tej som držala striktnú dietu 2 roky. Robili mi test aj na SIBO, ten bol negatívny. A takto stále dokola. Akurát že nafúknuté brucho mám stále, už ma ani nebaví chodiť od lekára ku lekárovi, po každej liečbe prišlo len ďalšie sklamanie, že je to stále rovnaké aj ked som už vraj vyliečená. Mal niekto podobný problém? Zistili vám príčinu?

Kris_25

Intolerancia mi už bola zistená, z toho som vraj už vonku. A práveže ja sa stravujem zdravo, odkedy som mala dietu kvoli spominanej intolerancií musela som zmeniť jedalniček a nejak som pritom zostala. Robím si aj vlastný kváskový chlieb, aby som sa vyhýbala kvasniciam. Chodím cvicit. A teraz som aj vyhladala psychiatra, ze to skúsim ešte riešit takto, lebo som stále pod stresom (ktorý si vytváram sama) a to môze mat spojitost aj so žalúdkom. Tak uvidím či sa niečo pohne, lebo už naozaj neviem z čoho to môže byť. A áno viem, že sú aj horšie veci, vždy to môže byť horšie len sa jednoducho snazim zistit pricinu.

Hhah

A čaje proti nafukovaniu aspoň troška nepomôže?
A Fodmap? Akú ste mali zmenu stravy?

Keď nič nezistili na gastre, môže to byť skrytá alergia či intolerancia. A môže to byť aj iné, v každom prípade zdravé stravovanie a dostatok pohybu je dobrý, ja by som ale aj skúsila riešiť psychiku, napr. skrze terapiu Sarna. Každý deň napísať na papier to čo ma trápi, sužuje, hnevá a pod. .. Ak to nepomôže na nafukovanie, tak to pomôže na vetranie psychiky.

Nebojte sa inak, nie je to až taký hnusný problém, ktorý obmedzjje v živote, ja by som ale skúšala to zdravé stravovanie.