Odstrihli ma od liekov.

Príspevok v téme: Odstrihli ma od liekov.
Kris_25

Dobrý deň,
Chcem sa podeliť o svoju skusenost s nemenovaným psychiatrom v BA. Kedže je momentálne kvoli vírusu COVID-19 situácia taká aká je, pán doktor zavrel ambulanciu, čo robí momentálne viacero ambulancií, ale stále je k dispozíci sestrička ktorá vám dá aspoň recept na lieky. Tento pan doktor si s tým evidentne hlavu neláme. Proste zavrel ambulanciu. Neviete sa s ním skontaktovat lebo číslo do ambulancie nikto nedvíha a ďalšie čísla ktoré som našla na internete sú už nefunkčné. Ked som volala priamo na recepciu polikliniky proste mi povedali že ambulancia je zavretá, že mi nevedia poskytnúť žiadny kontakt lebo spomínaný lekár sa ani neunúval nechať na seba aspoň e- mail či súkromné číslo, čiže oni mi nevedia nijako pomôcť a ešte ten pán z recepcie podotkol že niesom prvá ktorá im volá kvoli danej ambulancií. Tak sa pýtam toto je prístup odborníka? Len tak odtrhne ludí od liekov? Má na toto vôbec právo? Nepochybujem že medzi jeho pacientami sú aj oveľa ťažšie prípady, ako je ten môj, títo ľudia nevedia fungovať bez liekov, čo ak niekomu ublížia alebo si siahnu na život? Viem že teraz predsieram tie najhoršie scenáre, ale toto všetko je reálne. Ja osobne o 2 dni doberiem lieky a potom čo? Máte niekto podobnú skúsenosť? Čo by ste urobili vy?

Kris_25

Stellan a čo presne ťa trápi? Neskúšal si kombinovať liečbu liekmi aj s psychoterapiou? Vraj takáto kombinácia je najúčinnejšia aj keď mne osobne psychoterapia nedala vôbec nič, ale to bolo lekárkou podľa mňa.

Kris_25

Tutri, neviem to bolo ako zo zlého filmu keď som si uvedomila že jednoducho si zavrú a viac ich uz nezaujima. Toto by som čakala že sa stane tak 50 rokov dozadu a nie v dnešnej dobe žijúcej mobilmi a internetom. Fakt by z nich neubudlo keby nás obvolajú.

ava05

Áno, ako tu už bolo spomínané lieky môže predpísať aj obvodný lekár. Aj ja si dávam predpisovať lieky obvodnému keď nie som práve u neurológa...

Stellan

Kris_25, už som za ten čas vystriedal desiatky druhov liekov a nezabrali mi. Snažil som sa to vysvetliť doktorom, ale oni mi stále len predpisovali nové a nové lieky. Taktiež mi nezabrali, aj keď som ich bral niekoľko mesiacov.

tutri

*Kris_25*
Dnes sa tým nejako nenamáhajú..Aspoň čo si všímam..Nedávajú vedieť, len zavrú a vybavené..Už viackrát som teraz v tejto situácii o tom počula..

Kris_25

Ahoj vieš čo popravde ani nie, niekedy mám pocit, že niektoré dni sú trochu lepšie, ale to si možno len vsugerujem. Chcem to prebrať s lekárom,ked sa ku nemu teda dostanem, asi mi nesadli lieky. Ty berieš celý čas jeden druh liekov? :O

Kris_25

Skôr ide o princíp, že na toto nemá právo. Mohla aspoň sestrička obvolať pacientov že ako máme postupovať a nie len tak zavrieť ambulanciu. Ale ďakujem za odpovede, hej už viem že aj obvodný lekár mi môže predpísať lieky.

antilooopa

Lieky ti predpíše obvodný lekár na základe lekárskej správy daného psychiatra. To môže robiť 12 mesiacov od posledného vyšetrenia.
A prečo sa bojíš napísať jeho meno? Zavolaj na VÚC a pýtaj sa, čo máš robiť.