Povinné rúška, zatvorenie obchodov v nedeľu, nákupné hodiny pre seniorov. Pozrite si súhrn nových preventívnych opatrení v boji proti koronavírusu!

fonte

Nórsky inštitút verejného zdravia neodporúča nosenie rúšok mimo klinického prostredia. Výnimkou sú prípady, ak je osoba v úzkom kontakte s chorými, napríklad sa stará o nakazeného člena rodiny.
„Existuje veľmi málo dôkazov, že používanie rúšok zdravými ľuďmi v normálnych situáciách má akýkoľvek efekt. Naopak, ak sa používajú nesprávne, môžu zvýšiť riziko infekcie a choroby,“ uvádza Nórsky inštitút verejného zdravia.

Rúška sú nepohodlné a ľudia, ktorí s nimi nevedia zaobchádzať, sa často dotýkajú rúška a tváre.

„Ak ste boli v kontakte s kontaminovanými povrchmi, nevedomky sa môžete dotknúť očí a úst, čím zvýšite riziko infekcie,“ uvádza Nórsky inštitút verejného zdravia, podľa ktorého môže nesprávna manipulácia s rúškom prispieť k šíreniu nákazy.
Este by som to dovysvetlil, tie ruska maju urcitu dobu pouzitelnosti. Par desiatok minut, max. hodin, ako ktore, co vacsina tych, co pracuju nedodrzuje, lebo jednoducho nemaju take mnozstvo. Taka predavacka v obchode, co ma tie obycajne, co po 20 minutach su nanic, to nosia den, ci viac? Ked to navlhne, tak sa to stava este podou pre bakterie a bordel, co sa pise aj v clanku.
Kopa ludi nosi tie jednovrstvove, doma site, ktore nepriliehaju, to znamena, ze to nema skoro ziadny ucinok.
Takze cele toto ruskovanie moze vlastne mnohym este uskodit. Ano ruska treba, ale pokial sa nebudu dodrziavat pokyny a doba pouzitelnosti, co sa nerobi, je to este kontraproduktivne. Proste cirkus na slovensky sposob.

simka111

Vieš ako to v tom svete je, nikoho nezaujíma çi na to máš. Je to smutné, ale je to tak. Všetko je v tom svete zbytočne komplikované, len aby vznikali problémy na ktorých potom niekto zaraba.
Ruška mali byt hned prvá vec, ktora sa mala riešiť, ak sa nedali zohnat tie jednorazové, mala vlada a všetci zamestnavatelia oslovit šikovné žienky, ktoré by ich ušili raz dva... lenže taký sedliacky rozum by všetko zjednodušil a to oni nechcu....
Nám ušila rúška mamka, no da sa spravit take narýchlo aj z kuchynských utierok, gumičiek a spinkovača.

Zaráža ma to meranie teploty, neviem či som ja taký slaboch, ale ked mam teplotu tak niesom schopna nikam ist..takze neviem aky to ma zmysel...

soplik2020

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.