Ako presvedčiť mamu?

Príspevok v téme: Ako presvedčiť mamu?
Damn Train

Zdravím. Začnem tým že mám 17 rokov a mám o rok mladšiu priateľku. Sme spolu už cez pol roka. V skratke jej sesternica má na Záhorí dom s rančom a koňmi a tak nás jej rodičia zavolali, nech prídeme na víkend (bolo to celé ešte pred koronavirusom). Všetci s tým boli v pohode. Priatelkyni rodičia aj môj otec tak isto. Jediný problém bola moja mama. Hneď ako som to povedal začala hystericky kričať že tam idem len aby sme spolu spali a to ona nikdy v živote nedopustí a to len cez jej mŕtvolu. Absolútne v ničom mi neverí, celý život ma drží zavreteho doma a je na mňa prehnane, ale že extrémne prehnane kontrolujuca (telefonát každých 20 minút, keď som po ôsmej vonku, takto von večer s kamošmi chodím asi pol roka, dovtedy prísny zákaz a teraz do pol 11 doma, pričom neustále telefonáty). Keď som sa s ňou chcel normálne v kľude porozprávať, že vážne nám nejde o to tam spolu spať a sú tam dospelí (poznajú sa s mojimi rodičmi), ktorí by na to dohliadali a že by sme ani nespali v rovnakej izbe. Stále dookola točila len že sme neni manželia aby sme spolu chodili na víkend niekde a keď s tým skončila, tak sa mi začala vyhrážať samovraždou (tým sa mi mimochodom vyhráža tak od 8 rokov).
Vážne neviem čo s tým a vážne chcem aspoň raz v živote zažiť také to klasické leto[keďze by sme tam mohli ísť ešte cez leto], nie že len celé ho presedieť pri počítači ako doteraz. Mimochodom som absolútne bezproblémový, v živote som nepil ani nefajčil, nemal nikde žiadny problém a učím sa dobre. Ďakujem za všetky rady :)

suklo1125

neviem ci bude mat nejaky zmysel ju presviedcat ked ma raz na to taky nazor. jedine keby mozno do toho nejako zasiahol otec ale ked to jednoudcho nechce tak si nemyslim, ze by povolila

janilka

neboj, mozno ked sa ukludni tato situacia, tak bude vsetko ine a budes moct tam ist. byt tebou len vyckam aka bude situacia.

Damn Train

Otec si to bohužiaľ odnáša tiež. Moja mama je hrozne manipulovaná jej mamou a jej sestrou, skáče jak oni písknu. Keď sa proti tomu otec ozval, tak ho vyhodila z domu. Neskôr sa udobrili. Snažil som sa s ňou porozprávať, ale proste sa nedá, je absolútne nepríčetná, vždy, keď to spomeniem. Ach jaj. Preto aj keď mám toto leto brigádu, tak aspoň raz chcem niečo henaké zažiť, proste cez deň sa voziť, večer nejaká opekačka a tak. Potom už robota a robota. Mám tam proste ísť a nepýtať sa?

snowflake

poradím ti iba tolko aby si ty mal psychicke zdravie v poriadku, tak tresa sa hned po skole zamestnat, a odstahovat sa... a mama by mala vyhladat odbornu pomoc, do buducna ti odporucam, ked sa ti bude vyhrašať samovrazdou povedz jej ze "na teba psychicke vydieranie neplati" a už ak by sa zacala hadat a isla by do extremov, tak jej povedz ze na nu zavolas policiu, zachranku,... a bude mat problem..
lebo ked povies zachranarom ze ma samovrazedne myslienky tak ju zoberu na akutne liecenie na 3 mesiace na psychiatriu... a tam by sa spametala urcite...