Uzdravenie sebavedomia.

Príspevok v téme: Uzdravenie sebavedomia.
Hhah

Ahojte, bojovali ste niekedy s nízkym sebavedomím? Alebo ho máte nízke, moźno si to ani neuvedomujete, ale vās to ovplyvňuje?

Čo tak s tým daako vážne pobojovať a podeliť sa s tým? Nech nechodíme toľko iba zranený,....ale aj poliečený.

Tu by sa to dalo, ak máte záujem pridať sa k dielu.

Ja hovorím, že veľa krát vyžadujeme od seba to a to, a ani si neuvedomujeme, že nám nie je potrebné spĺňať kritériá, čo sme si vymysleli.

Hhah

Almarinos, je to proces. Ale nie je to až také ťažké, ako sa to zdá. Prosto ak si behom mesiaca prečítaš niečo fajn od nejakého lekára, niečo hlbšie a potom do toho pridáš pár člānkov z netu, tak máš hneď predstavu.
A ide o to, že ak je človek aj z tých nesmelejších neznamená to, že na tom nemusí popracovať. Môže mať úplne doriadené sebavedomie alebo iba troška krivé a to je rozdiel.

Takže ak nechceš pracovať na tom, tak to iným možno nekaz. Alebo čo chceš?

Hhah

No mne pomáha akoprvé to, že si uvedomím, že som sfvorená na Boží obraz. Mám v duši isté dary a schopnosti, ktoré má aj Boh a v tom tkvie tá najväčšia úcta k človeku. Teda k sebe a aj iným.

Almarinos

Hhah- ideš na to dobre. Len to by som tu musel vypisovať celé hodiny. Článkov je veľa. Ľudia čo majú nízke SV sú rôzni. Ja hovorím toto. Ide o to,že ťa niekto v detstve odpíše, vysmeje, poníži. Tvoj mozog si to zafixuje ako "Som neschopný/Som nikto".No a potom. Keď pojdeš vybavovať napr. niečo na úrad, tento program zaúraduje, naskočí stres a si vieš kde. Keby som nemal problemy s motiváciou, tak by som ti sem povypisoval viac vecí. Celé je to také zložité. Nie je to ako 1+2=3 Ale aj ja hľadám odpovede. Ale ešte jednu vec- niektorí z nás majú na to určité vlohy, aby boli nesmelí. Iní majú náskok-od narodenia -sú až nesmierne sebavedomí.Pozri si to na ľuďoch, ktorych poznáš od malička.

Hhah

Mimma, no záleží koľkí sa budú chcieť pridať. Môžeme tu, napr. No treba aby aj sám človek dal aktivitu a možno napísal, čo ho oslovilo. Aby som vedela, že to vôbec niekto číta.
Je tu možnosť si pozreť na nete niečo, pod pojmom správne alebo dobré sebavedomie. A niektoré myšlienky vyhovujú a iné nemusíme prijať.

No ide o to, aby sme nemali pocit, že sme od iných nižší. Ja ho občas mám.

tifaniass

Bojovala som s tym a niekolkokrat...Musela som sa naucit mat sa sama rada...To kazdy sa s tym inak musi popasovat...