Mladí diabetici (1.typ)

Bubuu

Tak toto je typické. To bolo sprosté že si ani nepoďakovala, takže si ďalšie informácie zháňaj sama aby si vedela aké je to ťažké.

Bubuu

Tvoje obavy sú oprávnené. Pichaním inzulínu a diétou to nekončí. Časom pribudnú nehojace sa rany, amputácie, infarkt zo zrazeniny. Vo vlastnom záujme si o tom niečo naštuduj. Doktori majú veľa pacientov a za každého pár drobných. Nemajú dôvod každému robiť prednášku z anatómie a chémie. Ak chceš, pomôžem sa ti zorientovať.

Ľudské telo sa neustále obnovuje z kmeňových buniek kostnej drene. Obnovuje sa aj podžalúdková žľaza, ktorá vytvára hormóny regulujúce cukor. Ak nefunguje, tak ju niečo trvalo poškodzuje. Obvykle sú to škodlivé látky v žalúdku z pokazených zubov alebo chemicky ošetrenej potravy. Ak sa cukrovka prejavila po 30-ke, tak to bola stredne škodlivá vec, pretože do 30-ky sa telo obnovuje rýchlejšie. Ďalším dôvodom býva nefungujúce trávenie.

Cukrovkárom pomáha zvýšené množstvo mäsa v potrave. Pichanie inzulínu dlhodobo zhoršuje cukrovku. Inzulín možno čiastočne nahradiť prírodnými liekmi ktorý majú účinok ako inzulín. Jedia sa spolu s potravou, pretože vtedy má inzulín význam. Oveľa škodlivejšia je nízka hladina cukru, ako vysoká, poškodzuje pečeň. Preto sa nesnaž znižovať cukor na príliš nízku úroveň. Lepšia je vyššia úroveň, pretože liekmi a injekciami sa presne nastaviť nedá. Podstatné je koľko cukru sa dostane do buniek, nie koľko je v krvi. Preto sa vyhni diétam ktoré drasticky obmedzujú cukry. Pichanie glukomera do prsta nie je príjemné, nauč sa rozpoznávať nízku a vysokú hladinu cukru, a vytvor si určitý životný štýl - potravu a pohyb.

saraa33

Jasné, že to nie je psychická choroba, nemyslela som to tak...
Ale proste ťažko sa zmieriť tým, že doteraz zdravý mladý človek a dostane celoživotné ochorenie..že je nútený dodržiavať presné intervaly kedy môže jesť, viackrát denne si merať glykémiu, pichať, príp. si dopichať inzulín, dodržiavať diétu, pravidelný pohyb, a napriek všetkej snahe sa hodnoty nepohybujú v takom rozmedzí, v akom by mali...