Potrebujem psychiatricke lieky ked ma takmer vsetko dostava do stresu? a uzkosti?

Príspevok v téme: Potrebujem psychiatricke lieky ked ma takmer vsetko dostava do stresu? a uzkosti?
Keita

Akonahle mam viac prace, alebo potrebujem ist k zubarovi, alebo cestovat dalej od domu ako 15 min, alebo ist sama dalej, uz mam taketo priznaky = stres, vnutorne chvenie, tocenie hlavy, nervozita strasna ako keby ma malo roztrhnut, niekedy tras ruk, migrena. Ked sa to vystupnuje tak pride aj silnejsi stav, napriklad ma napina vkuse. Neviem s tym bojovat kazdy den si nadavam preco nie som v pohode, preco ja som takato? Som chora psychicky? Co mi je, preco ma vsetko tak neskutocne stresuje? Uz mi nepomahaju bylinkove caje typu medovka, lubovnik, magnezium, z neho mavam aj strasne nizky tlak. Neviem co uz mam so sebou robit, ved ja ani nezijem, co je to so mnou? Mavam par krat rocne aj panicky atak, napriklad v lietadle, na lanovke, v dlhej rade pri pokladni atd. Proste strasny stav. Nastastie to je iba par krat, ale potom som tak neskutocne vycerpana. Preco situacie v ktorych su druhi uplne v pohode a ok na mna takto posobia? Moze byt pricina, ze ma opustili rodicia a nikoho nemam? Prezila som v zivote vela, aj sexualne zneuzivanie, sikanu...

Tomass 12345

saraa33 :

Návykové sú len benzodiazepiny, ale antidepresiva ktore su lieky na uzkost z dlhodobeho hladiska, nie su navykove, nemusí sa časom neustále navyšovať dávka.

Autorka ja by som ti odporúčil antidepresiva, napríklad citalec. Ja som tiež mával uzkosti a to i z obycajnych vecí a casto krát panicke ataky, no odkedy beriem citalec, odvtedy sa moje uzkosti zlepsili takmer o 100%.

saraa33

Podľa mňa môže to byť (aj) preto, že máš pocit, že nikoho nemáš. Ak máš nejakých dobrých kamarátov, daj si s nimi občas kávu, porozprávajte sa.
Ja by som ti odporučila asi najskôr navštíviť "iba" psychológa, nie hneď psychiatra. Možno aj rozhovor s ním by ti pomohlo.
Väčšina tých anxiolytík (liekov na úzkosť) je návykový, ja by som s nimi začala až po vyčerpaní všetkých iných možností.
Veľa síl!