Vysoká škola

Príspevok v téme: Vysoká škola
julinka155

Som pred životným rozhodnutím kam na vysokú školu . Vedel by mi niekto poradiť? Rozhodujem sa medzi prírodnými vedami v PO a v KE... skôr medziodborové štúdium, no to ešte nieje isté... ak máte nejaké informácie/skúsenosti o týchto dvoch školách budem rada ak sa podelíte. Vopred ďakujem.

swistica

S kombinaciou biologia - psychologia mas velmi zle uplatnenie. Ide o ucitelsky smer,cize ak by mal dakto nahodou predstavu, ze bude robit psychologa, tak to veru nie. Ide o vyucovanie psychologie a psychologia sa vyucuje na minine skol. Cize v praxi budes mat uplatnenie ako ucitelka biologie. Ak skola bude potrebovat ucitela biologie, radsej zamestna niekoho s dvojkombinaciou.

Mukel

No... keďže nie si z gymnázia, tak tie SCIO testy robiť musíš. Je to tak predpísané. Čo sa týka uplatniteľnosti a či sa oplatí študovať... ja som bol študentom programu Mat- Inf a poviem ti, že podstatné je, či ťa to štúdium baví, a to sa veľakrát dozvieš až počas štúdia. (Mňa moja kombinácia nebavila, tak som odišiel.) Nie je ojedinelé, že počas prvého ročníka dospeješ k názoru, že ti je bližší jeden predmet z kombinácie a ostaneš študovať iba ten.

Čo sa týka ďalších otázok, neviem ti na ne odpovedať. Skús ale napísať na študíjne oddelenie, kde ti určite odpovedia.

Veľa šťastia.

julinka155

Hlavne prijímačky... Pri jednoodborovom štúdiu scio testy, keďže nie som z gymnázia a že čo u nich znamená "mimoriadny prospech" vďaka ktorému berú bez scio testov... (+ Robiť ich alebo nie, keď testy majú termín aj v januári ale samozrejme vysvedčenie a maturita sú až neskôr)
No a pri medziodborovom štúdiu, konkrétne biológia a psychológia, že či sú prijímačky na základe scio testov, alebo vďaka tej psychológii prijímačky nie sú... Niečo také som počula, no neviem to nikde nájsť...
No a tak všeobecne...či sa oplatí tie prírodné vedy vôbec študovať, a že či je to uplatnenie reálne, prax a profesori....

Mukel

Ja mám skúsenosti s prírodnými vedami na PF UPJŠ v KE. Ak niečo potrebuješ vedieť, tak napíš a ak budem vedieť, odpoviem.