Soplenie a kýchanie pri psoch a mačkách

Príspevok v téme: Soplenie a kýchanie pri psoch a mačkách
ssttss

Dobrý deň, najskôr chcem povedať, že nikdy predtým som pri psovi nemal žiaden problém, aj keď som teda so psom predtým veľa času nikdy nestrávil. Teraz som začal chodiť ku frajerke a majú veľa psov a mačiek. Vždy tam strávim niekoľko dní a zakaždým hneď od začiatku často soplím a kýcham. Po dvoch dňoch to začne postupne ustupovať a po takých štyroch dňoch už nesoplím ani nekýcham skoro vôbec. Pýtal som sa na to aj všeobecnej lekárky a tá povedala, že to alergia asi nebude, že to by sa mi práve že zhoršovalo počas toho pobytu a nie zlepšovalo. Ale neviem, deje sa to zakaždým keď tam idem. Čo by to mohlo byť? Možno predsa len alergia? Ďakujem.

ssttss

Hej, iné problémy nemám, len keď prídem tam ku nej. Ale napríklad boli sme viac krát venčiť aj psov z útulkov a nemal som žiaden problém. Aj keď to je pravda, že to som bol len s dvomi psami počas dvoch hodín a na čerstvom vzduchu. U nej som zavretý niekoľko dní a majú veľa psov plus mačky :D

martinmlm

Nech je to čo chce, organizmus sa tomu zjavne snaží prispôsobiť. Chémiou si zničíš vlastný obranný mechanizmus a budeš na tabletkách dlhodobo a k terajším problémom sa ti môžu pridať aj ďalšie ako alergie na peľ, ktorý ti doteraz problém nerobil.

ssttss

@Omen Pýtal som sa na to doktorky lebo som chcel nech ma pošle na alergológiu na vyšetrenie ale tá ma hneď zmietla že načo tam pôjdem, že to alergia na psov a mačky isto nebude, keďže sa mi príznaky zlepšovali. Ona povedala, že by sa to v prípade alergie práve že zhoršovalo, že by som mal aj problémy s dýchaním a podobne. Tak neviem...

Omen

Je to jednoznačná ALERGIA buď na psov, mačky alebo na oboje! Na tu spomínané veci alergiu NEmáš a generátor ti NEpomôže. Čo ti pomôže - vyhýbať sa týmto cicavcom, prostrediu, kde sa nachádzajú... A antihistaminiká ako ti už včera uviedla Antilooopa!

ssttss

@martinmlm Je to starý dom tak môže byť že prach alebo nejaká pleseň plus psy, mačky a kúria drevom. Cesta tam trvá 2 a pol hodiny vlakom plus 2 hodiny busom. Aj som najskôr myslel či ma neofúkala klíma počas cestovania ale asi nie lebo cestujem pravidelne a za posledný rok som nebol chorý ani raz. Ale tri krát som prišiel ku frajerke a toto sa mi stalo. Zakaždým dva dni časté soplenie, kýchanie, potom ďalšie dva dni to ustupuje.

martinmlm

Nemusíš byť citlivý na psov, ale na peľ-špinu na srsti psov. Zmena prostredia,periny, prach. Ako tam cestuješ? Autom? (peľ na kabínovom filtri) Vlak-autobus(zázrak keby si tam niečo nechytil) Kadiaľ cestuješ?(nejaká fabrika na blízku)

antilooopa

je to jednoduché-kúp si malé balenie nejakého antihistaminika a uži pred návštevou frajerkiných psov a mačiek. Ak ti bude lepšie, je to alergia.