Bellova obrna, zápal a paréza tvárového nervu, herpes.

Príspevok v téme: Bellova obrna, zápal a paréza tvárového nervu, herpes.
Lyska

Druhý rok bojujem s obrnou tvároveho nervu a keďže som nikde na slovenských stránkach nenašla dostatok informácií o tomto probléme, rozhodla som sa prispieť sem a verím, že tým možno trošku pomôžem všetkým, čo sa trápia rovnako. Technických a teoretických informácií o tom, čo je Bellova obrna nájdete dostatok, takže tie ste si isto už našli, ale spôsoby liečby, a teda úspešnej liečby, nenájdete, pretože vlastne neexistujú. Existujú len rady, odporúčania, dohady.... . Presne pred dvomi rokmi na Veľkú noc som dostala pásový opar, ktorý sa objavil vedľa pravého oka. Nebol to môj prvý pásový opásový opar, ale ešte viac sa kamarátim s herpesom simplex. O herpese tiež existuje množstvo zaujímavých informácií dostupných pre verejnosť, ale pre mňa je spätne tá najdôležitejšia tá, že je to ochorenie nervu. V tom čase som netušila, že je to také dôležité, lebo presne viem, čo potrebujem, keď sa mi vyhodí herpes kdekoľvek a v akomkoľvek rozsahu, takže som zvýšila príjem B a C vitamínu, nasadila Herpesin a Zoviraxom potierala, plus biolampa každú hodinu minimálne tri pípnutia minimálne a oddych, ktorý bol našťastie v tom čase možný, keďže boli sviatky. A išlo sa ďalej, práca a rodina dookola, herpes každé tri mesiace, pohoda. O pol roka na to, jedno krásne ráno, na chate na výlete ma nenormálne bolela hlava, s čím nemávam až taký problém, tak som si len šupla Paralen a išla som na raňajky, kde mi z ľavej strany úst vytekal čaj, ale stále som si myslela, že som v poriadku. Keď som ale už nedošoférovala domov, lebo som prestávala vidieť na pravé oko vedela som, že pohotovosť to istí. A tam to začalo a neskončilo doteraz. Kolotoč vyšetrení, dohadov, pokusov, liekov, pridružených diagnóz, rehabilitácií, alternatívnych prístupov, psychických, fyzických aj sociálnych problémov, o ktorých napíšem ak bude záujem. Mám aj fotky svojej Bellovej obrny, ktoré by som rada zverejnila ak tým niekomu pomôžem. Ďakujem :)

Nela 2019

Presne. Zial velmi zalezi od priciny parezy. U mna je pricinou herpes, popripade zapal, ktory mi nasli na Mrt v strednom uchu kde koreni aj facialis nerv. Najskor mi bolo povedane, ze je to tumor ... a lekari vo Viedni mi chceli uz operovat hlavu... hrozne keby mam vsetky detaily rozpravat, cim sme si cela rodina presli. Ja som ale verila ze je to herpes a nie tumor na zaklade vela indicii a informacii .... no nastastie som sa nedala operovat a po rocnej mrt kontrole uz v uchu nic nieje... len pre potvrdenie som bola potom u inehi neurochirurga vo Viedni, ktory potvrdil herpes, pripadne zapal... vdacim Bohu a zdravemu rozumu, ze som sa vtedy nenechala nahovorit na novu metodu operacie ... tvar sa mi ale zotavuje stale velmi pomaly

miki25

V mojom prípade bolo to bez problémov. Rýchlo som sa zotavil na šťastie. Ja som to mal asi len z prechladnutia teda bolo to skonštatované, ale príčina tohto stavu nebola známa. Trvalo mi cca. mesiac, kým som sa z toho dostal úplne. Ja som mal len rehabilitácie a liek prednison. Je to asi individuálne. Každý má inú schopnosť regenerácie. Rehabilitačný doktor nechcel veriť, že ako rýchlo som regeneroval. Už po 2 týždňoch bolo vidno veľké pokroky.

Nela 2019

Ahoj Lyska, zial mam rovnaky problem ako ty a tiez sa trapim uz 2. rok s obrnou. Rada sa s tebou podelim o nase skusenosti, mozno mas aj nejake rady , ktore ja nepoznam. Ak by sme sa vedeli nakontaktovat bola by som velmi rada. Pozdravujem.
PS: na akupunkturu som chodila a stale chodim vzdy ked sa da. Aj tak to ide pomaly. Myslim, ze zalezi hlavne od priciny, ktora obrnu sposobila a samozrejme aj od samotneho jedinca a jeho celkoveho zdravotneho stavu, ale zial tvrdenie ze s akupunkturou to ide rychlo, nemozem v mojom pripade potvrdit ?