pracovná dilema

Príspevok v téme: pracovná dilema
Kariinka

Zdravím,
Potrebujem si vyriešiť istú dilemu a tak budem vďačná za akékoľvek rady.
Ide o to, že som momentálne nezamestnaná a som evidovaná už vyše roka na UP. Nepoberám žiadnu dávku. Naskytla sa mi však možnosť, nastúpiť do istého zamestnania, ktoré je trochu komplikované. Majiteľ potrebuje zohnať niekoľko ľudí ako zamestnancov, aby mohol čerpať eurofondy. Tým ľudom dá pracovnú zmluvu, bude platiť odvody a všetko ako sa má, jediný problem je v tom, že tí ľudia budú doma a nebudú dostať žiadnu mzdu. Tým pádom by som z UP bola vylúčená. S tým, že o pol roka, sa tá firma normálne otvorí a ja mám prísľub do reálneho zamestnania v tej firme, možno na inú pozíciu ako by teraz bolo uvedené zmluve. Podľa všetkého nemá ísť o nič pofiderné ani o žiaden podvod, len trochu menšie využitie štátu o eurofondy. Išli by ste do niečo takého?

A ďalšia vec je, že hoc som doteraz nepoberala žiadnu dávku, spĺnam nárok na dávku v hmotnej núdzi čo je nejakých 65 cca eur. Ak by som bola poberateľom a zamestnám sa, môžem si požiadať o príspevok a dostávať 120 eur. Viem, že to vyzerá ako zneužívanie štátu a určite ma za toto zlynčujete, ale finančne by mi to celkom pomohlo.
Jediný problém je v tom, že ja sa bojím opýtať a požiadať o to, lebo moja pracovníčka na UP je neskutočne nepríjemná osoba, ktorá by ma s tým dokázala poslať dočerta. Že načo by mi to bolo, ked sa zamestnám a budem mať príjem (nebudem). Ono ak si to požiadam ešte teraz vo februári, schvália mi to a od polovice marca možem tam prísť so zmluvou a žiadať aj o príspevok, ak to všetko schvália.
A ja akosi tápam čo mám robiť.
Ďakujem za rady a skúste bez prílišnych nenávistných poznámok ak sa dá ?
PS. snáď nikomu nezavarím, že opisujem niečo takéto, čo sa niekto chystá urobiť

swistica

Carie - len cisto pre zaujimavost - pocula si, ze by niekedy niekoho na Slovensku nasli podla IP adresy? A este v takomto pripade - trestny cin sa este nestal.

Carie

Tak toto je cisty podvod jak od teba, tak od tej firmy. Podla IP adresy ta mozu najst a prist na tu firmu a ty z toho budes mat tiez velke problemy lebo tiez lietas v podvode. Preco si radsej nenajdes normalnu pracu.

swistica

Ty neries priblblu pracovnicku. Nastuduj si naco mas narok a ak naozaj mas na prispevok narok, tak ti ho daju. Ved uz aj tak budes vyradena z UP.

Kariinka

Podľa opisu, čo som k tomu dostala by malo ísť zatial len o nejakú papierovú firmu, ktorá potrebuje mať realnych zamestnancov, ktorá má aj sídlo (len je asi vo vystavbe alebo prerábke) zmluva bude a dokonca každý mesiac aj vyplatna páska, samozrejme papierovo možno nejaká min mzda, ktorú ja neuvidím keďže do prace chodiť nebudem a budem doma
a o nejakého pol roka a x mesiacov už bude reálna firma, fungovať ako má

Mne skôr ide o tú možnosť požiadať si o príspevok z UP ale kvôli tej pracovníčke, ktorá by ma mohla zdrbať zato že načo mi to je sa bojím požiadať, tak preto dilemujem

blazej4

ak dá do toho aspoň 50% svojho kapitálu myslí to vážne ,ak nemá žiadne prostriedky je to len obyčajný šuflikant