Depresia

Príspevok v téme: Depresia
zivotalebosmrt

Ahojte,
Kto každý bojuje s depresiou, s tou hnusnou pliagou?
Ja s tým neviem dat rady už od malička, kvôli mojej precitlivenosti. Par krat som ju zahnal, tam kde patrí, ale ukázalo sa, že ta zruda sa len schovala a čakala na svoju príležitosť.
Teraz mam 28, a ničí ma zato kvalitne. Už ani neviem, kedy som sa naposledy z chuti zabavil, o žene môžem len snívať, prenasledujú ma katastrofy, zabúdam, kde kladiem veci, energia vycucana, nemam vôbec chuť na rozhovory s ľuďmi, najradšej by som sa odfajcil... Ale ani to nemôžem spraviť, lebo vnútorné cítim, že mi tento smutný akt nemusí priniest zaručený pokoj, keďže... co ja viem, čo je po smrti. Možno ani potom nebudem mat kľud.
Cítim sa ako kruhový objazd bez výjazdu. Na psychológa nemám momentálne peniaze.

Kurník ľudia, je tu niekto, kto si s tou zrudou poradil a opäť získal chuť žiť? Myslím, že som typ, ktorý potrebuje len nejako nakopnúť, potom idem jak mašina. .
Pekny vecer

Hhah

Stellan, tak ak si neuveril v Krista, tak Ti viera v Boha nemusí pomáhať. A nie to ešte neviera.

Ale ty si iný človek, ako zakladateľ, nie?

Stellan

Depresia nie je nejaká tretia vec ako o nej rozprávaš. Depresia je tvorená tebou. Depresia si ty. Depresiu nevyliečiš. Vieš vyliečiť iba seba.
S bohom je ten problém, že je imaginárny, ľudia si ho vymysleli. Ale ak ti to nevadí, tak sa naňho môžeš obracať ako to robia iní a možno ti to pomôže. Mne to napríklad nepomáha.

Hhah

Jednoznačne je lepší život, než smrť. Odpovedám na otázku v nicku.

A čo si skúšal proti depresii? Iste ešte sú prostriedky, ktoré nepoznáš - skús ísť napr. do skupiny na Fb,. CFS/ME - ľudská stránka, tam ľudia aktívne riešia svoj stav, nech už je hocjaký. Sú tam fajn ľudia.

Inak ale mne pomáha Boh v mojích zdravotných problémoch, to je moja najväčšia výhoda popri všetkých "strádaniach". Pri Ňom je život o niečom.

Tomaas 12345

depresia vzniká bud ako následok chemickej nerovnováhzy v mozgu kedy je zníženz serotonin, alebo ako následok nejakého životného problému. U teba je to následkom životného problému že nemáš partnerku a že sa ti v živote nedarí. Ani ja nemám partnerku a tiež sa mi v živote nedarí, no napriek tomu som štastný pretože mám svoju nábožensku vieru a verim vo večný život v nebi, myšlienka na večný život v nebi kde bude len radosť a pokoj mi dáva euforie radosti a to i v ťažkých časoch. Svoju vieru v nebo som si posilnil krestanskymi svedectvami neba/pekla, man in heaven, testimonies of heaven/hell. Co tým chcem povedať je to že nájdi si vieru vo večný život v nebi s Bohom, a budeš stastný a to i napriek ťažkému životu.

Zuzana209

ahoj, ja verím, že depresia je duchovného pôvodu a to okrem iného aj preto, že je možné ju mať aj bez zjavnej príčiny..

nájdi si na Youtube "alexander barkoci depresia" tu je veľmi dobre popísaná pravá príčina, ako to celé vzniká

link:
www.youtube.com

v skratke - depresia je "duchovné klamstvo" a vzniká zo špirály v ktorej sa človek dookola zaoberá sám sebou. Akonáhle začneš pozerať na Boha - napr. prostredníctvom krásy, dobrých vecí, ľudí okolo seba, prírody , pomoci ktorá sa ti dostáva - vtedy sa staneš schopný pomaly premiestniť svoje premýšlanie zo seba na druhých a zistíš, že depresie je menej a menej...

osobne poznám ľudí , ktorí sú úprimne obetaví a celý čas si všímajú svoje okolie, + snažia sa pomôcť tam kde vedia - títo ľudia nepoznajú depresiu! Väčšinou ide o veriacich ľudí , alebo prirodzene dobrých ľudí ktorí pracujú v pomáhajúcich profesiách, dobrovoľníctve atď...

ak zistíš, že si sám nevieš rady, nájdi si niekoho kto je skutočným , zrelým kresťanom a popros ho o modlitbu. tiež začni hľadať Boha a pros Ho aby sa ti dal spoznať - On ti pošle do cesty myšlienky a ľudí, ktorí ťa navedú správnym smerom - teda tam, kde vieš byť užitočný a môžeš viesť zmysluplný, nesebecký život, v ktorom depresia nemá svoje miesto...

miki25

S depresiou je to ťažké no. Je to tak ako píšeš najťažšie je s niečím začať potom to ide. Skús si dať za denný cieľ urobiť niečo príjemné pre seba a mohlo by ti to pomôcť. Ja mám síce schizofréniu, ale ku nej patrí aj depresia a je lepšie mať v zálohe na deň ten plán. Keď ten denný plán je tak ide všetko jednoduchšie. Nemusíš veľa, stačí zaradiť aktivity, ktoré máš rád a nejaké tie obmeny. Skutočne je dobre mať plán napr. v piatky nemám žiaden plán a sú suverénne najhoršie dni v týždni. Čiže tak, tiež musím niečo vymyslieť, čo by sa dalo robiť cez ne pravidelne, ako to mám v iné dni.

Adriano

Nepovolilo mi pridať odkaz na článok, tak skús dať do Googlu toto:

"Ako sa zmeniť, keď stále len čakáš na božský zásah"

Adriano

Keď sa chceš zabiť, vezmi si svoje trápenie a výnasob ho x10.. to je to čo necháš rodine.

Skús si prečítať toto: -odkaz odstránený-

Uvedomuješ si problém, čo je prvý krok a riešenie máš pod nosom.