Ahojte určite si pamätáte vlnky, resanku, čierný princ a vela dalsich sladkostí , ktoré už bohužial nekúpime. Badala som na nete a hladala som jeden druh sladkosti ktore uz nikde nevidim chcela som sa poziet ci sa nebudu dat zohnat cez net no uz netusim ako as dane keksiky volali. Bolo to davno akurat si pamatam ze to bol pomarancovy keksik v oranžovom obale na ktorom bol pomaranc bol to len jeden podlhovasty kusok. Tak isto bol myslim ze aj vanilkovy alebo citronový už neviem ale na pomarančový si pamätám veľmi dobre. Netuší niekto ako sa mohli volať ? dakujem za odpovede :)
Sladkosti ktoré sa už nevyrábajú
Možno Vesna alebo niečo na A?Ja som išiel na Miki:)
co sa tyka toho keksiku, tiez presne viem o aky keksik ide, ja som milovala pomarancovy. Bolo viac typov, spominam si, ze vanilkovy bol v modrom obale. Mamina mi to davala na desiatu. bol to kaky dlhy keksik v tenkom obale. Ale taktiez si neviem spomenut ako sa to volalo, a ci to vyrabala sedita uz vobec netusim.
ahojte, ja uz strasne dlho patram po takom keksiku z pecivarni sered teraz sedita. Uz velmi dlho to nerobia, ked som bola mala tak som to milovala ( mam 38 rokov) . Boli to take lepene keksiky blede s kakaovou naplnou po dva zlepene v obale, a kakaove s citronovou naplnou. Povrch mali taky mrezovany, ako su maslove susienky. neviete ako sa to volalo? tusim na obale bol pohar s cajom.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
- Rolko
ale tie žuvačky je možné dostať aj v našich obchodoch, ale ostatné nie aspoň som sa s tým nestretla.
Väčšinou sa vyrábali v Čechách.Aj teraz si občas objednávam "retro" cukríky,ako Pedro, atď.?
Zdroj .. viem aký keksík myslíš, bol pomarančový, citrónový, vanilkový a kapučínový :) presne si ho vizuálne predstavujem, mne chutil len vanilkový .. ale na názov si neviem spomenúť vôôbec
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
aj ja tu chcem pridat moj sentimentalny prispevok. moj najoblubenejsi keksik bol lina. sice ju este vyrabaju, ale pred poslednou zmenou obalu mala aj inu recepturu a vtedy chutila super.teraz je uz o nicom.
- miriarka
to asi nemyslela to, lebo toto čo ty popisuješ pokiaľ viem ešte vyrábajú :)