Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit

Táto diskusia patrí k článku: Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit
Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit

Takmer každý zamestnávateľ dnes poskytuje svojim zamestnancom benefity, ktoré ho majú motivovať k lepším výsledkom alebo mu uľahčiť život. Niektorí však pri nich môžu myslieť aj na vaše zdravie. Tak ako sa kedysi poskytovali rekreačné pobyty, dnes je to hlavne starostlivosť v súkromných klinikách či príspevky na zdravotnú starostlivosť. Benefitom však môže byť aj prevencia problémov, ktoré súvisia so sedavým zamestnaním. Napríklad v podobe zdravotnej stoličky, ktorá zamedzí bolesti a problémom nielen s chrbticou.

Naty63

anicka89 ale tak to je celkom rýchlo, pozerala som, že si tam môžem vyskladať rôzne druhy poťahov. ktorú konkrétne máš ty?

anicka89

Naty63 dodacia doba je 6 týždňov. mne ju dokonca doručili trochu skôr. LaMka45 áno, túto som si ja objednávala a moje kríže sú mi vďačné. netreba to podceniť a čakať, kým tie bolesti budeš riešiť, lebo potom sa ti bude oveľa horšie dostávať zdravotne dokopy.
aliara áno, mám ju celkom dosť dlho, je inšpirovaná jógou. mňa prekvapilo na nej najmä to, že som po pár dňoch pocítila úľavu.

aliara

anicka89 prosim ta, mas ju uz dlhsie? Ja som na nu natrafila, ked som googlila stolicky na dlhodobe sedenie. Pisu tam, ze je inspirovana jogovym posedom, je to tak?

LaMka45

anicka89 to je tá, čo ju máš ty? pôjdem si ju pozrieť, lebo mám pocit, že sa mi to čím ďalej tým viac zhoršuje. do toho keď prirátam únavu, málo spánku, tak ráno ledva vstanem.

Naty63

anicka89 už som sa tomu začala venovať konečne viac. pozrela som si aj tie, čo tu odporúčate, len som nikde nenašla, aká je cca dodacia doba.

anicka89

Naty63 to si dobre spravila, načo to zbytočne rýchlo robiť. myslím, že všetci sme mali pred vianocami riadne rušno.
zabkiara veď je to jej vec, ale príde mi to zvláštne.
LaMka45 tak to si určite pozri www.asanaseating.com. nie je to obyčajná stolička.

LaMka45

anicka89 ja sa tiež často pri bolestiach opieram, či už keď umývam riady tak o linku, alebo ak dlho sedím o stôl. niekedy si už pripadám ako starý človek, čo teda rozhodne nie som.
neya prácu veľmi meniť nechcem, baví ma to tam, aj sme super kolektív, takže som si googlila, ako vyriešim to sedenie. natrafila som na nejaké stoličky, ale zatiaľ som nič konkrétne nekúpila. niektoré mi prídu len prehnane nafúknuté opisy, pritom ide o klasické kancelárske kreslo.

zabkiara

anicka89 ja tomu tiez nerozumiem, preco to robi. asi sa proste chce ubezpecit, ze vybrala dobre, inak to nechapem. ja si to radsej predtym vsetko pozistujem, kupim a hotovo.

neya

LaMka45 aj si to nejako uz vyriesila? zistila si, co ti to sposobuje? ja som sa zatial k tomu nejako nedostala, tak len bolesti tlmim liekmi, ked je treba.

Naty63

anicka89 nakoniec som sa na to už vykašlala, veď netrebalo mi to tak urgentne naháňať do 24.12. skúsim sa tomu teraz v kľude povenovať. pred vianocami som mala totálne nestíhačky. neviem, či len ja, alebo aj ostatní ste to tak mali.