Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit

Táto diskusia patrí k článku: Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit
Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit

Takmer každý zamestnávateľ dnes poskytuje svojim zamestnancom benefity, ktoré ho majú motivovať k lepším výsledkom alebo mu uľahčiť život. Niektorí však pri nich môžu myslieť aj na vaše zdravie. Tak ako sa kedysi poskytovali rekreačné pobyty, dnes je to hlavne starostlivosť v súkromných klinikách či príspevky na zdravotnú starostlivosť. Benefitom však môže byť aj prevencia problémov, ktoré súvisia so sedavým zamestnaním. Napríklad v podobe zdravotnej stoličky, ktorá zamedzí bolesti a problémom nielen s chrbticou.

Naty63

anicka89 presne niečo také hľadám na vianoce, len vôbec nemám poňatia na čo si pri výbere dať pozor, resp. na čo sa zamerať. podľa čoho si sa rozhodovala, ako si vybrať?

LaMka45

anicka89 to bolo prvé, čo sa ma na ortopédii pýtal lekár, keď som prišla so bolesťou krížov, že akú mám prácu, či veľa sedím. vraj je najhoršie pre chrbticu, ak človek sedí vkuse. pokiaľ sa chcem vyhnúť bolestiam, prípadne ich aspoň pre začiatok znížiť, mala by som si vybrať správne sedenie.

anicka89

v mojom prípade to bolo priam neskutočné ako mi v práci dokázala zachrániť kríže jedna zdravotná stolička, nikdy by som to nepovedala, že to vie tak veľa spraviť. pri sedavej práci je naozaj dôležité na čom človek sedí.

michal663

Možno ste to nevedeli, ale existujú aj zdravotné matrace, ktoré robia ležiacemu v spánku strečing - a naťahujú chrbticu a svaly chrbta. Pozrite tu: www.barige.sk Je to jedna z najlepších vecí pre prevenciu, ak myslíte na svoju chrbticu. Ale viem o prípade, kedy matrac pomohol aj v akútnych bolestiach po operácii platničiek