Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit

Táto diskusia patrí k článku: Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit
Myslite na svoju chrbticu: Zdravotná stolička, ako pracovný benefit

Takmer každý zamestnávateľ dnes poskytuje svojim zamestnancom benefity, ktoré ho majú motivovať k lepším výsledkom alebo mu uľahčiť život. Niektorí však pri nich môžu myslieť aj na vaše zdravie. Tak ako sa kedysi poskytovali rekreačné pobyty, dnes je to hlavne starostlivosť v súkromných klinikách či príspevky na zdravotnú starostlivosť. Benefitom však môže byť aj prevencia problémov, ktoré súvisia so sedavým zamestnaním. Napríklad v podobe zdravotnej stoličky, ktorá zamedzí bolesti a problémom nielen s chrbticou.

anicka89

zabkiara tak to tá tvoja kamarátka sa asi rada mučí. však to nemá žiaden význam to takto ešte dodatočne kontrolovať. a ako sa hovorí peniaze, ktoré už raz minula, sa jej nevrátia.

zabkiara

anicka89 presne, ale akonahle si uz vyberiem, kupim, potom to viac uz nepozeram. jedna kamoska robi to, ze este potom hlada, ci kupila dobre. ved to je uz podla mna jedno, aj tak s tym nic nespravim, aj keby som niekde nasla lacnejsie alebo lepsie.

anicka89

Naty63 tak je už síce pokročilý dátum, skús im napísať alebo zavolať. ono teraz väčšinou nemajú problém firmy s tovarom ale prepravné spoločnosti, ktoré nestíhajú ako každý rok pred vianocami.
zabkiara aj aj som taká kľudnejšia, keď si najskôr popozerám všetky možnosti, a až potom nakupujem, poviem si že som urobila všetko, aby som si dobre vybrala.

zabkiara

anicka89 vzdy ked nieco konkretne hladam, tak to je pomaly ako rocnikova praca u mna. ale vacsinou som potom spokojna s tym, co najdem. hlavne ak ide o nieco take dolezite ako zdraviu prospesne veci, to stoji za to, stravit nad tym par hodin.

Naty63

anicka89 tak to si mala riadne šťastie. ja som tak googlila kadečo, ale je jasné, že každý tú svoju na stránke opisuje ako pomaly dokonalú. netuším či by mi to vôbec ešte stihlo prísť do vianoc odniekadiaľ. myslíš, že by mi ju stihli doručiť?

anicka89

Naty63 ja už poriadne ani neviem, kde to na mňa vyskočilo ako reklama a začala som si o tom čítať, či to naozaj pomáha a z čoho vychádzali, po večeroch som sa proste vzdelávala.

anicka89

LaMka45 je to presne o tom sedení, ja som tiež neverila, že to môže až tak ovplyvňovať. človek si povie, že však nič nerobí, nenamáha sa, nezaťažuje chrbticu, ale je to presne naopak. ja som si napríklad na začiatku, keď som po práci išla do obchodu a ťahali ma kríže, brávala vozík. o ten som sa opierala a tým odľahčovala chrbát.

LaMka45

neya tiež som sa čudovala, prečo ma neposlali na rehabky, ale ortopédovi. mne rovno povedal to sedenie, takže teraz to riešim, teda presnejšie hľadám možnosti ako to zmeniť.

neya

LaMka45 ja som najskor isla obvodnemu lekarovi a ten ma poslal na rehabilitacne vysetrenie. to mi trochu pomohlo, ale lekarka hovorila, ze pokial to ma mat dlhodoby efekt, treba sa zamysliet, co mi sposobuje tie bolesti.

Naty63

anicka89 presne niečo také hľadám na vianoce, len vôbec nemám poňatia na čo si pri výbere dať pozor, resp. na čo sa zamerať. podľa čoho si sa rozhodovala, ako si vybrať?